Filmul de Oscar „Fiul lui Saul”, proiectat la Timişoara

Fiul lui Saul Foto CinemagiaFilmul „Fiul lui Saul”, premiat, anul acesta, cu un Oscar la categoria „Cel mai bun film străin”, va fi proiectat la Timişoara.

 

Proiecţia filmului Fiul lui Saul, regizat de Laszlo Nemes, în care joacă și actorul clujean Levente Molnar, va avea loc în 14 aprilie, de la ora 19, la Filarmonica Banatul din Timișoara, anunţă Radio Timişoara.

Filmul, inspirat dintr-o culegere de texte scrise de foşti membri ai Sonderkommando, vorbeşte despre un evreu ungur, Saul Auslander, cooptat într-un astfel grup de prizonieri izolaţi de restul lagărului, care sunt obligaţi să participe direct la procesul de exterminare în masă. În timp ce lucrează la Auschwitz, Saul descoperă cadavrul unui băiat care ar putea fi chiar fiul său.

Actorul clujean Levente Molnar îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare.

Fiul lui Saul este o coproducţie Ungaria-Franţa şi a fost extrem de apreciat de critica de specialitate, fiind în topul preferinţelor acesteia.

Lugmetrajul, propunerea Ungariei pentru o nominalizare la categoria cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza la premiile Oscar 2016, reprezintă debutul în lungmetraj al regizorului maghiar László Nemes. În februarie, , la cea de-a 88-a gală de decernare a acestor distincţii, care are loc la Los Angeles, Fiul lui Saul a câştigat premiul Oscar la categoria cel mai bun film într-o limbă străină.

Son of Saul Trailer 1

Pelicula a fost distinsă şi cu marele premiu al juriului la gala de anul trecut a Festivalului de la Cannes şi a primit trofeul pentru cel mai bun film străin la ediţia din acest an a Globurilor de Aur.

 

Print Friendly, PDF & Email