Filmul “Câteva conversații despre o fată foarte înaltă”, proiectat în premieră la Timișoara

Câteva conversații despre o fată foarte înaltă, debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, va fi proiectat în premieră la Timișoara, în 27 iunie, la Ambasada, începând cu ora 19.

 

Două fete contruiesc din bucăți începutul unei povești de dragoste. Dar pe măsură ce se apropie trebuie să înfrunte lucrurile care le despart. În Câteva conversații despre o fată foarte înaltă apar doar trei băieți. Întrebat despre asta, regizorul Bogdan Theodor Olteanu răspunde: “E (un film) doar cu personaje feminine, pentru că ne uităm la o lume în care bărbații ajung mai degrabă rar. În intimitatea unui cuplu de fete prezența bărbaților e mai curând un accident decât o regulă. Nu e un manifest. Sigur că cinemaul românesc se învârte excesiv în jurul personajelor masculine, sigur că femeile sunt de cele mai multe ori decor vivant. Dar nu știu în ce măsură regizorii sunt misogini sau doar reprezintă fidel ce văd în jur sau ambele. E o discuție. Nu mi-am propus să scriu și să filmez fără băieți. Doar nu a existat vreo situație în care ar fi fost buni la ceva.”

Filmul este lungmetrajul de debut al celor două actrițe principale, Florentina Năstase și Silvana Mihai. Scenariul este semnat de Bogdan Theodor Olteanu, împreună cu Ana Ivan și Denisa Niță. Directorul de imagine, Mihai Marius Apopei, este și el la primul lungmetraj, la fel și scenografa Alexandra Panaite sau designerul de sunet Mihnea Bogos.

Distribuit de Transilvania Film, filmul a avut premiera mondială în cadrul celei de-a 17-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania și va avea premiera internațională la cea de-a 72-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Edinburgh, care va avea loc în 20 iunie – 1 iulie, în cadrul secțiunii European Perspectives.

Print Friendly, PDF & Email