Două încercări eşuate de validare a noului Consiliu Judeţean Timiş

Consiliu Judetean Timis iunie 2016 Foto PMP TimisDupă două şedinţe ratate de constituire a Consiliului Judeţean Timiş, o alta a fost convocată pentru data de 29 iunie.

 

După alegerile din 5 iunie, PSD Timiş şi UNPR Timiş anunţaseră că au ajuns la un consens asupra numirii preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, în persoana lui Sorin Grindeanu, în timp ce UNPR urma să dea cei doi vicepreşedinţi ai instituţiei, având de ales între cei trei consilieri aleşi: Titu Bojin, Ion Răducanu şi Viorel Matei.

Între timp, însă, acest consens nu a mai stat în picioare, iar majoritatea a fost constituită de PSD, PMP şi ALDE, care, transmit reprezentanţii celor trei formaţiuni politice, nu reprezintă o alianţă între aceste partide, ci are drept principal scop reprezentarea angajamentelor luate, în campania electorală, în fața cetățenilor. Noua înţelegere a deranjat şi PNL, şi UNPR, care au boicotat şedinţele de constituire a noului CJ Timiş.

Marian Cucsa ALDE TimisSituaţia nemulţumeşte ALDE Timiş. Printr-un comunicat trimis redacţiei, Marian Cucşa, secretar coordonator ALDE Timiş, acuză PNL şi UNPR de sfidare, boicot și aroganţă: “Sfidarea, boicotul și aroganța partidului de tip «gașcă» condus de Nicolae Robu, Alin Popoviciu și Dan Popa, alături de Ion Răducanu și Titu Bojin, din UNPR Timiș, au continuat și duminică (26 iunie – n.r.), așa cum era de așteptat. A doua reuniune de validare a Consiliului Județean Timiș a fost din nou un eșec. Din lipsă de cvorum, şedinţa nu a putut avea loc, fiind reprogramată pentru miercuri (29 iunie – n.r.). PNL și UNPR Timiș nu s-au prezentat nici a doua oară la ședința de constituire a Consiliului Județean Timiș, în schimb, la constituirea Consiliului Local Timișoara, ALDE Timiș alături de PSD și PMP, deși nu au întrunit o majoritate, s-au prezentat pentru constituire”.

Marian Cucşa cataloghează boicotul PNL şi UNPR drept un act total lipsit de interes și respect față de electoratul timișean. “Pentru ei, se pare că timișenii sunt pe primul loc doar în campaniile electorale, iar după alegeri primează doar interesele proprii, interesele electoratului coborând pe ultimul loc”, mai spune Marian Cucşa. Acesta îl acuză pe Nicolae Robu, copreședintele PNL Timiș, că are o caracteristică puerilă: “nu îi place să accepte că nu poate fi peste tot pe locul 1 și atunci reacționează ca acei copii supărăcioși care nu mai ies din casă când ceva nu le convine”.

Roxana Iliescu PMP TimisUlterior, potrivit Roxanei Iliescu, preşedintele PMP Timiş, s-a încercat constituirea unei alte alianţe, UNPR şi PNL oferinnd PMP funcţia de președinte al CJ Timiş. “Sunt onorată, însă am refuzat oferta politicos, mulțumindu-le pentru că s-au gândit să mă susțină pentru această funcție. Reconfirm că voi merge în direcția pe care am ales-o, alături de PSD și ALDE. E o chestiune de onoare față de cetățenii care m-au ales și față de cei cu care am anunțat deja public o alianță să nu mă răzgândesc. Nu se termină lumea la o funcție. Eu am făcut și un apel către PNL și UNPR să susțină proiectele electoratului liberal și să vină la plen pentru validarea noului CJ Timiș, asumându-și bărbătește că noua majoritate formată nu va putea fi schimbată”, a scris, ieri, pe o reţea de socializare, Roxana Iliescu.

O a treia şedinţă de constituire a Consiliului Judeţean Timiş a a fost convocată pentru miercuri, 29 iunie.

Din cele 239.170 de voturi exprimate pentru Consiliul Judeţean Timiş, la alegerile din 5 iunie, PSD a obţinut un procent de 37,28% (adică, 89.166 de voturi), PNL – 32,21% (77.060 de voturi), UNPR – 6,71% (16.066 de voturi), PMP – 5,67% (13.752 de voturi), ALDE – 5,5 la sută (13.156 de voturi) şi UDMR 4,46 la sută (10.670 de voturi).

PSD Timiş are 16 consilieri: Sorin Grindeanu, Călin Dobra, Dan Poenaru, Cătălin Tiuch, Adrian Negoiţă, Mihai Ritivoiu, Adrian Pau, Dorin Cutu, Romaniţa Jumanca, Victor Dumitraşcu, Deian Plavoşin, Nicu Bădină, Cristian Dolecek, Cătălin Sima, Alexandru Iovescu şi Marius Gavrilaş.

PNL are 13 consilieri: Alin Popoviciu, Marian Constantin Vasile, Nicolae Bitea, Mihăiţă Bojin, Cosmin Costa, Ciprian Bogdan, Liviu Borha, Ligius Cosmi Buboi, Liviu Cocean, Lucian Blaga, Viorel Coifan, Adrian Ştef, Adrian Păşcuţă şi Dan Ion Sarmeş –,

UNPR are trei consilieri: Titu Bojin, Ion Răducanu şi Viorel Matei.

PMP şi ALDE au câte doi consilieri, Roxana Iliescu şi Dorin Cândea şi, respectiv, Traian Stancu şi Ioan Daviţoiu.

Print Friendly, PDF & Email