Bacalaureat 2017, în Timiş: Două licee cu promovabilitate 100% şi două, cu 0%

72,94% este, în Timiş, rata de promovare la examenul de Bacalaureat din sesiunea 2016-2017. Un procent mai mare decât cel de anul trecut. În plus, a scăzut la jumătate numărul liceelor unde examenul nu a fost trecut de niciun elev.

 

După contestaţii, rata de promovare la examenul de Bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2017 este, în Timiş, de 72,94%, cifră care include şi promoţia curentă, şi pe cea anterioară. Înainte de contestaţii, procentul de promovare fusese de 71,93%.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş transmite că, din cei 4.191 de elevi înscrişi, la examene, la această sesiune de Bacalaureat, s-au prezentat 3.880. Dintre aceştia, opt au fost eliminaţi, 1.042 – respinşi, iar 241 – respinşi cu medii. Prin urmare, au promovat Bacalaureatul 2.830 de elevi, dintre care unul singur cu media 10, 626 – cu medii între 9 şi 9,99, 858 – cu medii între 8 şi 8,99, 694 – cu medii între 7 şi 7,99, şi 651 – cu medii între 6 şi 6,99.

Din cele 58 de licee din Timiş, ai căror elevi au susţinut Bacalaureatul, două au avut promovabilitate de sută la sută: Colegiul Naţional „C.D. Loga” şi Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, ambele din Timişoara.

O rată de promovabilitate de peste 90% s-a înregistrat şi la alte nouă licee, toate din Timişoara: Colegiul Naţional Bănăţean, Liceul Teoretic „Bartok Bela”, Colegiul Naţional „Ana Aslan”, Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, Liceul Teologic Baptist, Liceul Teologic Romano-Catoloc „Gherhardinium”, Liceul Teoretic „Vlad Ţepeş” şi Liceul Teoretic „J.L. Calderon”.

La polul opus, cu rată de promovabilitate 0, se află Liceul Tehnologic Agricol, din Orţişoara, şi Liceul Teoretic „Socrates”, din Timişoara.

Citeşte şi: Deputatul PNL Marilen Pirtea: „Desființarea liceelor cu promovare 0% la Bacalaureat, este total greșită”

Rată slabă de promovabilitate, de sub 25%, au înregistrat Liceul Teoretic Special „Iris”, Colegiul Tehnic Energetic „Regele Ferdinand I”, Colegiul Tehnic „Electrotimiş” Colegiul Tehnic de Vest şi Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară, tooate din Timişoara.

Anul trecut, în sesiunie iunie-iulie a Bacalaureatului, rata de promovare a fost de 64,53%. Atunci, doar Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, din Timişoara, a avut rată de promovare de sută la sută. Iar patru licee, de zero la sută: Liceul Agricol Tehnologic Orţişoara, Liceul Tehnologic Sânnicolau Mare, Liceul Tehnologic Transporturi Auto Timişoara şi Liceul Teoretic „Socrates”, din Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email