Descindere DGA la Secţia 1 Poliţie Timişoara

DGAOperațiune în forță, în această dimineață, a ofiţerilor de la Direcţia Generală Anticorupţie Timiş, la Secţia 1 Poliţie Timişoara. Mai mulţi poliţişti au fost ridicaţi.

 

Şase polițiști au fost ridicați, în această dimineață, de ofițeri de la Direcția Generală Anticorupție Timiș, de la sediul Secției 1 Poliție Timișoara. Aceştia sunt suspectaţi de luare de mită, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu.

Acțiunea din această dimineaţă succede unei anchete a Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, care a investigat fapte de corupție în rândul unor poliţişti timişoreni.

La ieșirea din sediul Poliţiei, agenţii, îmbrăcați în uniforme, le-au declarat jurnaliştilor prezenţi că nu știu pentru ce au mandate de aducere în fata procurorilor şi au infirmat acuzaţia că ar fi luat şpagă.

Cinci din cei şase poliţişti, suspectaţi că solicitau bani de la şoferii care comiteau contravenţii în trafic, cu promisiunea că vor interveni pentru aceştia, au fost reţinuţi. Este vorba despre agenţii de poliţie Alexandru Cătană, Sever Stan, Nicolae Soare, Cristian Drăguţ şi Aurel Rogojinaru. Cel de-al şaselea va fi cercetat în stare de libertate, pentru complicitate la luare de mită, faptă pe care a recunoscut-o la audieri.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş transmite că, în perioada noiembrie – decembrie 2014, aceştia ar fi pretins sau primit bani ori alte foloase, ori au acceptat promisiuni de bani sau alte foloase de la persoanele cu privire la care au constatat că au săvârşit contravenţii, în special la regimul circulaţiei pe drumurile publice, pentru a nu le aplica sancţiunile prevăzute de lege.

Cei cinci urmează să fie prezentaţi, vineri, instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

 

Print Friendly, PDF & Email