„Ce a pățit televiziunea în Era Internetului?”

Jurnalistul timișorean Brîndușa Armanca va încerca să dea un răspuns, într-o conferință ținută la București

Jurnalistul și profesorul universitar timișorean Brîndușa Armanca va ține, la București, conferința cu tema “Ce a pățit televiziunea în Era Internetului?”

Brindusa-ArmancaPrelegerea, care va avea loc duminică, 27 aprilie, de la ora 11, la Sala Mică a Teatrului Național „Ion Luca Caragiale”, din București, face parte din seria “Conferințele T.N.B.”, găzduite de Ion Caramitru. Unde au conferențiat printre alții Herta Müller, Andrei Pleșu, Ana Blandiana, Horia Roman Patapievici, Neagu Djuvara, Doina Jela, Emil Hurezeanu, Nicolae Manolescu, N.C. Munteanu, Andrei Șerban.

De ce acest subiect? Un sondaj recent realizat de I.R.E.S. confirmă cifre avansate anterior de Eurostat: românii, în proporție de peste 80%, își iau informația de la televizor. Ce îi ține pe oameni în fața micului ecran care deocamdată își conservă supremația în epoca Internetului? Nu există un răspuns univoc.

Conferința, spune Brîndușa Armanca, va contura o epocă de schimbări mediatice profunde, care afectează profesia de jurnalist, natura publicului și a receptării informației și, probabil, substanța etică și filosofică a societății. „Dacă există concurență sau convergență între televiziune și Internet, se va vedea din ilustrații video, foto sau din statistici puse laolaltă pentru o mai convingătoare argumentație”, declară aceasta.

Print Friendly, PDF & Email