Câteva sute de persoane au protestat la Timișoara împotriva Guvernului și a modificării legilor justiției

Circa 500 de persoane au participat, în această seara, la protestul antiguvernamental și împotriva modificării legilor justiției „Vrem Europa, nu dictatură!”, organizat la Timișoara, în Piaţa Victoriei.

 

Să le spunem răspicat celor din majoritatea parlamentară, celor aflaţi la conducere, că suntem şi vom rămâne europeni!”, a fost principalul mesaj transmis de organizatorii protestului, potrivit Agerpres.

În mijlocul manifestanţilor a fost şi senatorul USR de Timiş Nicu Fălcoi care a îndemnat populaţia să semneze iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”.

Protestatarii au intonat Imnul de Stat al României, au fluturat steagul naţional şi drapelul UE, au purtat pancarte cu înscrisuri antiguvernamentale şi au strigat lozinci anti-corupţie şi împotriva Guvernului PSD-ALDE.

Aceștia au cerut demisiile președintelui PSD, Liviu Dragnea, şi a premierului Viorica Dăncilă, acuzându-i că îndepărtează România de valorile europene şi democratice, aruncând ţara într-un regim patronat doar de interesele celor care au ajuns în înalte funcţii politice.

Iniţiatorii protestului au punctat faptul că prin acest miting „Timişoara se alătură întregii ţări, pentru a ne arăta dezacordul faţă de politicile publice duse de majoritatea parlamentară”. Ei au mai subliniat că aderarea şi apartenenţa la UE nu se rezumă la banii europeni şi la libera circulaţie, ci presupun şi un angajament de apărare a unor valori fundamentale cum sunt respectul pentru demnitatea umană, democraţie, stat de drept şi drepturile omului. Ei au mai spus că oamenii trebuie să iasă în stradă, să semnaleze orice derapaje, până „nu vom ajunge să ne fie frică să mai ieşim pe străzi, la proteste”.

Mitingul a început la ora 19, fiind autorizat până la ora 21. Nu au existat incidente care să impună intervenția forțelor de ordine.

 

Citește și: Protest la Timișoara: „Vrem Europa, nu dictatură!”

 

Print Friendly, PDF & Email