„Cartea de piatră”, discul înregistrat într-o mănăstire și lansat într-o biserică

Artiștii timișoreni Daniel Dorobanțu și Petre Ionuțescu își lansează cel mai nou disc, Cartea de piatră, eveniment marcat printr-un concert susținut la Biserica Millenium.

 

Lansarea albumului va avea loc în 23 noiembrie, de la ora 19, la Biserica Millennium din Piața Traian.

Discul Cartea de piatră a fost înregistrat live, în timpul unui concert susținut de către cei doi artiști la Mănăstirea Sfânta Maria din Radna. Din punct de vedere stilistic, acest album se află la intersecția dintre jazz, ambient și modern clasical.

Cartea de piatră creează o atmosferă înălțătoare, care ghidează ascultătorul într-o călătorie interioară, urmând un drum lin, lipsit de primejdii, spun cei doi artiști. Deși albumul este alcătuit din numeroase compoziții spontane, o parte din piese își găsesc inspirația în muzica sacră europeană: Hildegard von Bingen și Giovanni Pierluigi da Palestrina.

Direcția de electronic și ambiental este specifică lui Daniel Dorobanțu, care a acoperit zona de sound design și visuals, iar influențele jazz îi sunt atribuite lui Petre Ionuțescu, care, de această dată a performat la trompetă, dar și clape. Echilibrul între cei doi și simbioza muzicală își au originile într-o prietenie și o colaborare fructificate timp de mulți ani, cei doi făcând parte din grupul de artă sincretică Thy Veils.

Cartea de piatră reprezintă un exemplu de storytelling muzical, ce invită la reflexie și are darul de a liniști și inspira.

 

Citește și: Artistul muzical Daniel Dorobanțu: „Mă inspir din cultura diverselor tehnici spirituale tradiționale, dar și din abordările lor contemporane”

Print Friendly, PDF & Email