Cămine în Mișcare, într-o nouă excursie culturală

Foto: Cămine în Mişcare / Facebook

Dacă prima ediție din acest an a Căminelor în Mișcare a avut loc la granița de vest a județului, în zona Comloșu Mare-Lenauheim, a doua va avea loc în partea de est, la Margina, în 21 septembrie.

 

„Va fi o zi întreagă în care cei prezenți vor avea parte de tururi de poveste prin împrejurimi, ateliere pentru copii, târg de produse locale, o ediție specială Creative Mornings Timisoara, expoziție de fotografii și reprezentații de teatru itinerant – experiențe în afara orașului, numai bune de avut într-o sâmbătă de toamnă”, anunţă organizatorul, Asociația Prin Banat.

După succesul avut la Comloșu Mare, Lenauheim și Comloșu Mic, Asphalt Theater revine cu un nou spectacol de stradă, The Chef Orchestra, promiţând din nou bună-dispoziție, râsete și voie-bună pe străzile din Margina, într-un eveniment itinerant cu antren.

Altă zi cu soare, piesa inspirată dintr-o poveste culeasă de echipa Cămine în Mișcare în etapa de cercetare a anului 2017 și transformată în spectacol de Asociația Solidart, revine în Margina, de data aceasta la Căminul Cultural. „Altă zi cu soare ocupă un loc special în proiectul nostru, fiind prima poveste care s-a transformat într-o formă de artă, așa cum ne dorim să se întâmple cu mare parte din poveștile culese de echipa noastră. Ne bucurăm că putem să oferim publicului un spectacol complet, acum că și actul III e gata de prezentare”, spune Alexandra Palconi-Sitov, președintele Asociației Prin Banat.

Una dintre cele mai dorite activități din programul zilei de sâmbătă de la Margina va fi plimbarea cu căruțele trase de cai, prin împrejurimile locului. Înscrierea în tur se poate face accesând acest link. http://bit.ly/tur-ghidat-cu-căruțele-Margina

Ca să fie siguri că ne se vor întâlni cu toți cei care își doresc să ajungă la eveniment, organizatorii asigură transportul gratuit, până la eveniment și înapoi, în limita locurilor disponibile. Pentru rezervarea unui loc, cei interesați sunt invitaţi să completeze acest formular. http://bit.ly/transport-gratuit-cămine-în-mișcare-Margina.

„Prin Cămine în Mișcare ne dorim să scoatem la iveală momente din istoria Banatului și să le readucem la viață prin acte artistice în locuri și spații neconvenționale din județul Timiș”, spune Simona Neumann, directorul executiv al Asociaţiei Timişoara 2021 – Capitala Europeană a Culturii.

Cămine în Mișcare / Moving Fireplaces este un proiect al Asociației Timișoara 2021 – Capitala Europeană a Culturii, produs de Asociația Prin Banat, realizat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și al Primăriei Municipiului Timișoara, ca parte a Programului Cultural TM2021 în anul 2019. Este singurul proiect din programul cultural Timișoara 2021 care se desfășoară în jurul Timișoarei, în regiunea Banatului istoric, gândit pentru a încuraja oamenii să-şi împărtăşească moştenirea culturală şi poveştile personale cu cei din jur.

Print Friendly, PDF & Email