Călin Popescu Tăriceanu, la Timişoara: „Forţe oculte vor menţinerea puterii asupra statului”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat azi, la Timişoara, că s-a dorit o manipulare asupra subiectului modificării Legilor Justiţiei din partea anumitor structuri sau „forţe oculte” care vor să-şi menţină puterea şi controlul asupra statului român, la fel ca în anii precedenţi.

 

„Toate spaimele care au fost inoculate, toate manifestaţiile care s-au desfăşurat, ne punem acum întrebarea: de fapt de ce s-a făcut această manipulare pe Legile justiţiei? Probabil că sunt deranjate anumite zone, anumite structuri, anumite forţe oculte care vor să-şi menţină ampriza de putere asupra Statului român pe deciziile cele mai importante, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani, când de fapt zonele de putere sau oculte, care încet-încet au ieşit la suprafaţă, erau cele care conduceau România de facto, în dispreţul instituţiilor legitime şi reprezentative. Aici sigur că mă refer în primul rând la Parlament, la Guvern, iar Justiţia, putem spune orice despre ea, şi mai ales în zona Procuraturii, dar numai că de independenţă nu puteam vorbi”, a declarat azi, la Timişoara, Călin Popescu Tăriceanu, anunţă Mediafax.

Acesta susţine că a observat că magistraţii au salutat adoptarea Legilor Justiţiei de către Parlament şi că atunci când au fost în procedură legislativă şi ulterior supuse controlului Curţii Constituţionale nimeni nu a indicat că ar fi afectată independenţa Justiţiei sau lupta anticorupţie: „Legile au trecut de Parlament, de controlul CCR şi n-am văzut nimic care să indice că ar fi afectată independenţa Justiţiei sau lupta anticorupţie, după ce au fost readuse la Parlament şi s-au integrat deciziile CCR, au fost votate de Senat, cameră decizională şi sunt din nou făcute sesizări la Curte din partea celor două partide din Opoziţie, PNL şi USR. În acest fel ne apropiem cu paşi repezi de finalizarea legilor. Sigur, nu mai depinde de Parlament în momentul acesta, dar sper ca aceste etape să fie parcurse cât mai repede, în aşa fel încât legile să poată ajunge la promulgare la preşedinte, şi ulterior promulgării să intre în vigoare”, a mai declarat liderul ALDE.

Călin Popescu-Tăriceanu se află la Timişoara, împreună cu vicepreşedintele ALDE, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, cu secretarul general al ALDE, Daniel Chiţoiu, şi cu deputatul ALDE de Timiş Marian Cucşa, membru în Comisia de control al SRI. Vizita în vestul ţării este datorată decernării de către Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, din Arad, a titlului de Doctor Honoris Causa lui Teodor Meleşcanu.

Print Friendly, PDF & Email