Călin Popescu Tăriceanu, la Timişoara: „Până în 2017, comisia SRI s-a remarcat doar prin şpriţurile cu conducerea Serviciului”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, azi, la Timişoara, că activitatea comsiei de control al SRI a fost până anul trecut de complezenţă, membrii forului remarcându-se doar prin participarea la şpriţuri, alături de conducerea SRI, ceea ce a dus la grave abuzuri ale serviciilor de informaţii

 

Până în 2016 sau până la începutul lui 2017 mai bine spus, comisia de control al SRI a făcut o activitate de complezenţă. În afară de şpriţurile la care participau împreună cu conducerea SRI, cu altceva nu s-au remarcat. Sigur că din acest motiv s-au înregistrat şi gravele abuzuri, excese care au caracterizat activitatea serviciilor din România în colaborare cu alte instituţii din zona instituţiilor de forţă, instituţiilor represive ale statului, mă refer la DNA”, a declarat azi, la Timişoara, Călin Popescu Tăriceanu, anunţă Mediafax.

Acesta se declară mulţumit de decizia SRI de desecretizare a protocolului semnat cu Parchetul General în 2009: „Slavă Domnului că astăzi se vor desecretiza protocoalele dintre SRI şi Parchet. Probabil că atunci vom vedea în amănunţime ce conţin aceste înţelegeri anormale care au permis serviciilor de informaţii să intre în zona de poliţie judiciară, o interferenţă care este specifică numai perioadei comuniste şi regimurilor comuniste, care, bineînţeles, nu respectau independenţa Justiţiei. Câtă vreme au funcţionat protocoalele, nimeni n-a spus un cuvinţel. Totul era perfect. Independenţa Justiţiei funcţiona. În momentul în care au intrat în discuţie cele trei Legi privind organizarea şi funcţionarea Justiţiei, legile 303, 304 şi 317, am văzut un cor întreg de critici care încercau să inducă ideea afectării independenţei Justiţiei şi afectării luptei împotriva corupţiei”.

Călin Popescu-Tăriceanu se află la Timişoara, împreună cu vicepreşedintele ALDE, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, cu secretarul general al ALDE, Daniel Chiţoiu, şi cu deputatul ALDE de Timiş Marian Cucşa, membru în Comisia de control al SRI. Vizita în vestul ţării este datorată decernării de către Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, din Arad, a titlului de Doctor Honoris Causa lui Teodor Meleşcanu.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis