Alina Gorghiu, la Timişoara: “PNL va ataca proiectul iniţiat de Tăriceanu, prin care preşedintele nu ar mai numi procurorii-şefi”

Senatorul PNL de Timiş Alina Gorghiu, a declarat, azi, la Timişoara că PNL va ataca la CCR proiectul potrivit căruia preşedintele României şi ministrul Justiţiei vor fi excluşi din procedura de numire a şefilor DNA, DIICOT şi a procurorului general.

 

Senatorul Alina Gorghiu a declarat, azi, la Timişoara, într-o conferinţă de presă, că, în cazul în care proiectul iniţiat de Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit căruia preşedintele României şi ministrul Justiţiei sunt excluşi din procedura de numire a şefilor DNA, DIICOT şi procurorului general, va fi adoptat de Senat, acesta va fi atacat de PNL la Curtea Constituţională, anunţă Mediafax.

O altă temă care a monopolizat într-un fel dezbaterile din Senat, din Comisia Juridică, a fost cea legată de proiectul privind numirea sau revocarea unor magistraţi, proiectul domnului Tăriceanu. Proiect care, dacă va trece de plenul Senatului, care este cameră decizională, vă asigur că va fi atacat de PNL la Curtea Constituţională. Nu putem să lăsăm o soluţie legislativă neconstituţională să devină realitate, să devină lege”, afirmă  Alina Gorghiu.

Senatorul liberal a mai precizat că acest proiect, propus de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, reprezintă “o vendetă politică personală” îndreptată împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, “bazată exclusiv pe obsesia actualului preşedinte al Senatului de a plia legile după interesele de moment ale domniei sale”.

Proiectul de lege care exclude preşedintele şi ministrul de Justiţie din procedurile de numire a conducerii Înaltei Curţi de Casaţie si Justiţie şi a procurorilor-şefi a fost deja adoptat tacit de Camera Deputatilor, iar Senatul este camera decizională.

Comisia juridică a Senatului a decis, marţi, 14 martie, amânarea cu două săptămâni a dezbaterii proiectului iniţiat de Călin Popescu-Tăriceanu, cel care a iniţiat legea, pentru ca acesta să poată fi prezent la discuţii.

De asemenea, s-a propus şi solicitarea unui nou punct de vedere din partea CSM.

 

Print Friendly, PDF & Email