ALDE nu și-a desemnat, până acum, candidatul la Primăria Timișoara

Petru Ehegartner si Calin Popescu TimisoaraÎntrebat, într-o conferință de presă ținută la Timișoara care e candidatul din partea ALDE Timiș pentru Primăria Timișoara, Călin Popescu Tăriceanu, co-președinte al ALDE, a refuzat să indice vreo persoană, declarând că “persoanele cu notorietate locală pot fi lansate mai târziu.”

În schimb, și-a exprimat dezamăgirea cu privire la dezvoltarea urbanistică a Timișoarei: “Orașul e deosebit de frumos, dar orașele cresc, se dezvoltă se modernizează iar mie mi s-a părut că Timișoara nu a ținut pasul cu asta suficient. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar vreau să-mi exprim, într-un fel, impresia că se putea face mai mult și nu s-a făcut destul. Resursele de care dispune orașul, intelectuale, materiale, financiare, ar fi putut să permită Timișoarei să rivalizeze, de ce nu, cu Bucureștiul.”

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că membrii ALDE Timiș au datoria să vină cu un program ambițios pentru Timișoara. „O infrastructură modernă, un aspect care să nu facă din Timișoara un oraș cu o amprentă puternică din perioada comunistă, cu blocuri care sunt degradate, neîngrijite. Zonele de acces în oraș, dacă mă uit la țările care sunt mai la sud și mai la est de noi, seamănă foarte mult, adică nu seamănă cu cele din Vestul civilizat. Nu am pretenția și nici nu vreau să vă fac o listă exhaustivă cu ceea ce trebuie făcut în oraș, dar să știți că cu un pasaj subteran în 26 de ani e cam puțintel, dacă e vorba de infrastructura orașului”, a mai spus co-președintele ALDE.

În aceeași zi, Călin Popescu Tăriceanu a participat la decernarea de către Universitatea de Vest din Timișoara a titlului de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum lui José Manuel Durão Barroso, fostul președinte al Comisiei Europene. La eveniment au mai fost prezenți, alături de oficialităţi locale, premierul Dacian Cioloș, vice-premierul Vasile Dâncu, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, și foştii miniștri ai Educației, Sorin Câmpeanu şi Mihnea Costoiu.

 

 

Print Friendly, PDF & Email