Inventatorul corneei artificiale, desemnat Doctor Honoris Causa de către Universitatea Politehnica Timişoara

Doctor Tudor V. ChirilaUniversitatea Politehnica Timișoara îi va acorda titlul de Doctor Honoris Causa, profesorului universitar doctor Tudor V. Chirilă, inventatorul corneei artificiale AlphaCor.

 

Ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa va avea loc joi, 1 octombrie, de la ora 16, în Sala Mare a Senatului Universității Politehnica Timișoara, clădirea rectoratului, anunţă Biroul de Comunicare şi Relaţii Publice al UPT.

Tudor V. Chirilă, inventatorul corneei artificiale AlphaCor și al implantului orbital Alpha Sphere, amândouă aplicate clinic, este director științific la Queensland EYE Institute Brisbane, Australia, și profesor la Queensland Univesity of Technology și la University of Queensland.

Născut la Arad, în 1948, Tudor V. Chirilă a absolvit liceul la Chișineu-Criș. În1972, a absolvit Facultatea de Chimie Industrială din cadrul Politehnicii Timișoara, secția Tehnologia Compușilor Macromoleculari.

Este.

A publicat circa 180 de articole în reviste de specialitate prestigioase, este autorul a numeroase cărți și capitole de carte, are înregistrate 13 invenții și a participat la numeroase simpozioane.

Print Friendly, PDF & Email