Locuri bugetate, scoase la concurs de Universitatea de Vest Timişoara

Universitatea de Vest Timisoara Foto UVTAbsolvenții de liceu pot opta pentru zeci de specializări oferite de Universitatea de Vest din Timişoara. Sunt scoase la concurs peste 200 de locuri bugetate.

 

Universitatea de Vest din Timișoara anunţă că a dat startul sesiunii de toamnă a admiterii, înscrierile putând fi făcute până pe 16 septembrie. Reprezentanţii UVT atrag însă atenţia că perioada de depunere a dosarelor diferă de la o facultate la alta, iar pentru detalii privind actele necesare, calendarul pe fiecare specializare și probele de susținut, cei interesați sunt rugați să viziteze pagina de internet a Universității, www.uvt.ro.

UVT scoate la concurs pentru admiterea de toamnă un total de 218 de locuri bugetate la nivel de licență. Cele mai multe locuri bugetate disponibile sunt la Facultatea de Fizică – 51, în timp ce la Facultatea de Drept toate locurile fără taxă au fost ocupate din vară.

În baza strategiei sale de internaționalizare și de pliere pe necesitățile pieței muncii, transmit oficialii UVT, instituţia pune la dispoziția absolvenților de liceu și 21 specializări în şase limbi străine, printre acestea numărându-se Finanțe și bănci, Management, Contabilitate și informatică de gestiune, Informatică, Artele spectacolului-Actorie, Relații internaționale și studii europene etc. Oferta completă este disponibilă pe pagina UVT, la secţiunea Admitere.

Universitatea de Vest din Timișoara face înscrieri și pentru studii de masterat, până pe 21 septembrie, cu un calendar care diferă în funcție de facultate. Detalii pot fi aflate accesând site-ul fiecărie facultăţi în parte.

Pot să-i asigur pe cei care vor să studieze la UVT că se alătură unei comunități puternice, cu parteneri importanți atât în mediul socio-economic, cât și printre universitățile de renume din Europa”, transmite rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea. Adăugând că deschiderea pe care universitatea o are către piața muncii a ajutat în crearea unei oferte educaționale pe măsura necesităților prezentului, dar gândită și pentru cum va arăta contextul național și european în viitor.

Print Friendly, PDF & Email