SoNoRo – „La Muse et le Poète”, la Timișoara

sonoro-foto-sonoroFestivalul Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo va fi organizat, pentru a treia oară în istoria sa, la Timișoara.

 

Ediția a XI-a a Festivalului SoNoRo se remarcă atât prin programul remarcabil creat de pianista londoneză, Diana Ketler, și violistul roman, Răzvan Popovici, cât și prin includerea în concertele festivalului pe câțiva dintre cei mai apreciați muzicieni ai momentului.

Titlul actualei ediții, „La Muse et le Poète”, a pus festivalul sub semnul inspirației și al poeziei pe care arta o aduce în viața noastră.

În București, spun organizatorii, publicul a avut ocazia să asiste la o îmbinare a artelor: muzica cu poezia, arta plastică cu literatura, moda cu arta video, iar publicul a fost invitat să devină inspirație artiștilor și să-și aleagă compozitorul preferat pentru concertul final de la Sala Radio. Acest dialogul cu publicul va continua în Timișoara, în cadrul unui Salon Muzical, Our Muses, ce va avea loc pe 10 noiembrie, la Cărturești Mercy. Salonul, transmit organizatorii, va prilejui un dialog cu artiștii Erik Schumann și Alissa Margulis (Marcin Sieniawski vioară), Răzvan Popovici și Liisa Randalu (violă) și (violoncel). Publicul va avea ocazia să participe la un dialog deschis cu muzicienii și să descopere care le sunt muzele, sursele de inspirație și poeții preferați.

În cadrul Salonului Muzical – Our Muses de la Cărturești vor fi interpretate lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Johan Halvorsen şi Frank Bridge.

Cu o zi înainte, miercuri, 9 noiembrie, lucrări de Franz Liszt, Anton Bruckener și Johannes Brahms vor răsuna la Biserica Millenium, din Timişoara. Programul muzical al concertului Angelus, conceput în jurul lucrării Angelus, Rugăciune pentru îngerii păzitori pentru cvintet de coarde, de Franz Liszt, va oferi publicului prilej de reculegere și contemplație.

Aubade, concertul final de la Muzeul de Artă – Palatul Baroc, ce va avea loc pe 10 noiembrie, pornește de la lucrarea Aubade pentru trio de coarde, de George Enescu. În program mai sunt incluse lucrări de  Zoltán Kodály, Franz Schubert și Ludwig van Beethoven.

Concertele SoNoRo în Timișoara sunt un proiect realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara.

Festivalul SoNoRo va continua până pe 14 noiembrie cu alte trei concerte în Cluj-Napoca și unul în Bistrița.

Înființat în anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim planul vieţii culturale româneşti şi a inclus scena muzicală românească într-o reţea de festivaluri europene de înaltă ţinută. Pe lângă parteneriate regulate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel şi Japonia, SoNoRo a concertat în unele dintre cele mai renumite săli din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim şi Carnegie Hall din New York.

Print Friendly, PDF & Email