Expoziţie de pictură naivă românească, din Școala Uzdin, la Timişoara

Pictura naiva Scoala UzdinLa Muzeul de Artă din Timișoara are loc azi, de la ora 18, vernisajul expoziției Pictură naivă românească. Școala Uzdin, organizată de Muzeul de Artă în colaborare cu Universitatea de Vest din Timișoara.

Vor fi expuse 60 de lucrări aparținând tuturor pictorițelor de la Uzdin, lucrări care fac parte din colecțiile Muzeului de Artă Naivă și Marginală de la Jagodina, Serbia, respectiv ale Galeriei de Artă Naivă a Casei de Cultură „Doina” din Uzdin. Expoziția, spun organizatorii, are o valoare istorică și restitutivă deosebită, prezentând detaliat fenomenul picturii naive de la Uzdin, un fapt cultural complex și definitoriu pentru întreaga regiune.

Expoziția va fi vernisată în prezența directorului Muzeului de Artă din Timișoara, Victor Neumann, prin intervențiile Mariței Vračević, istoric de artă de la Jagodina, specializată în studiul școlii de pictură naivă de la Uzdin, și ale Otiliei Hedeșan, etnolog la Universitatea de Vest din Timișoara.

Evenimentul este parte a proiectului Expoziția pictorițelor naive din Uzdin, proiect finanțat de Consiliul Județean Timiș.

Print Friendly, PDF & Email