Poartă artă!, la Aeroportul Internațional Timişoara

Expozitie Aeroport Poarta Arta 001Festivalul Poartă artă!, desfăşurat în perioada 23 septembrie – 2 octombrie, la Timişoara, se încheie printr-un eveniment inedit la Aeroportul Timișoara, care a fost, în dimineaţa aceasta, gazda unui art-performance live realizat cu sprijinul elevilor de la Colegiul Național de Artă „Ion Vidu”.

Aeroportul Internațional Timişoara, partener al Asociaței Culturale Kratima, în cadrul proiectului Poartă artă!, devine astfel, timp de o lună, gazda unei expoziții de artă contemporană cu temă omonimă. Astfel, în sala de așteptare a terminalului de la plecări interne, pasagerii vor putea admira creațiile artiștilor Andreea Foanene și Tajo.

Organizatorii expoziţiei spun că lucrarea artistului Tajo, Poartă artă!, nu întâmplător și-a găsit locul la Aeroportul Timișoara, poarta simbolică a orașului. Lucrarea, construită din hainele proprii ale artistului, poartă spiritul artistic întipărit în țesătură, așa cum Timișoara își poartă spiritul ospitalier din poartă în poartă.

Alte lucrări expuse, patru la număr, semnate Andreea Foanene, înfățișează patru porți din Timișoara.

Poartă artă! este un proiect derulat de Asociația Culturală Kratima cu sprijinul Primăriei Timișoara și al Administrației Fondului Cultural Național.

Print Friendly, PDF & Email