Analog Mania aduce la Timişoara cea mai mare expoziţie de fotografii de tip wetplate

Colodionists worldwide Foto Revela-TÎn cinci galerii ale Bastionului Maria Theresia va avea loc, în perioada 2 – 8 noiembrie, festivalul Analog Mania. Care aduce la Timişoara cea mai mare expoziţie de fotografii de tip wetplate.

 

În cadrul acestui eveniment, la Muzeul Temporar de Artă Contemporană va putea fi vizitată cea mai mare expoziţie de fotografii de tip „wetplate”, o expoziţie care reuneşte lucrări ale peste 90 de artişti din toată lumea. Vor putea fi admirate, de asemenea, lucrări ale unor fotografi de marcă precum Alex Timmermans, Quinn Jacobson, Alexey Alexeev, Dennis Roussel, Jacquelin Roberts şi Ana Tornel. Această expoziţie a fost posibilă prin parteneriatul cu Revela-T, eveniment de marcă din Spania dedicat fotografiei analogice şi a partenerilor Kitoli şi Shooters Barcelona.

De asemenea, vor putea fi vizitate cinci expoziţii personale ale unor artişti de valoare care expun lucrări de artă fotografică realizate cu tehnici istorice. Miša Keskenović, din Slovenia, va expune în Galeria Calpe, Sergio Grispello, din Italia, în spaţiul Bibliotecii de Artă, Ana Tornel, din Franţa, în galeria Adetim, iar Jacqueline Roberts, din Spania, şi Damian Diaconescu, din România, în Sala Vega.

Organizatorii anunţă că sunt programate vernisaje în serile de luni, marţi şi miercuri, în fiecare spaţiu expoziţional, după următorul program:

Luni 2 noiembrie, de la ora 19, la Galeria Calpe şi la Muzeul Temporar de Artă Contemporană are loc deschidere oficială a evenimentului, urmată de vernisajul expoziţiei personale a lui Miša Keskenović, din Slovenia, şi de expoziţia colectivă “Wet Plate Collodion”, cea mai mare expoziţie dedicată tehnicii cu colodiu.

Marţi, 3 noiembrie, de la ora19, la Biblioteca de Artă, are loc vernisajul expoziţiei personale a lui Sergio Grispello, din Italia. Seara se va desfăşura în prezenţa artistului care va depăna povestiri despre teme de artă şi tradiţie a familiei sale.  

Miercuri 4 noiembrie , de la ora 19, are loc un triplu vernisaj, expoziţii personale –care folosesc tehnică fotografică “argentique”, “cyanotype”, “tintype” şi “wet plate” –, în prezenţa artiştilor. Ana Tornel, din Franţa, expune la Galeria Adetim, Damian Diaconescu, din România, la Galeria Sala Vega, iar Jacqueline Roberts, din Spania, la Galeria Sala Vega     

Joi, 5 noiembrie, de la ora 19, este programat un spectacol live cu Rogion Ga, considerat „părintele muzicii electronice româneşti din Romania”.

Vineri 6 noiembrie, tot de la ora 19, la Galeria Calpe, Gabriel Almaşi şi Teodor Pop vor susţine spectacolul Muzica electroacustică, între experiment şi avangardp. O scurtă incursiune în lumea instrumentelor muzicale electronice.

Pentru fotografii pasionaţi, organizatorii spun că sunt de neratat atelierele de artă şi tehnică fotografică argentică şi istorică susţinute de Miša Keskenović şi Damian Diaconescu. Acestea vor avea loc sâmbătă, 7 noiembrie, de la ora 11, în laboratorul Iris Photo Club al Casei Studenţilor, are loc workshop-ul Tehnici foto istorice, susţinut de Miša Keskenović şi Damian Diaconescu, un eveniment realizat în parteneriat cu Artifice Festival.

De asemenea, marţi, 3 noiembrie, până sâmbătă, 7 noiembrie, între orele 10 – 14 şi 17 – 19, iar duminică, 8 noiembrie, de la ora 14 la ora 19, la Galeria Calpe poate fi văzută expoziţia personală Miša Keskenović & Jacqueline Roberts, la Muzeul Temporar de Artă Contemporană expoziţia colectivă Wet Plate Collodion, cea mai mare expoziţie dedicată tehnicii cu colodiu, şi expoziţia de solarigrafie a lui Daniel Tellmann, Becoming, la Biblioteca de Artă – expoziţia personală Sergio Grispello, la Galeria Adetim – expoziţia personală Ana Tornel, iar la Galeria Sala Vega – expoziţiile personale Damian Diaconescu şi Jacqueline Roberts.

Analog Mania are loc cu ocazia unui eveniment organizat de UNESCO, International Year of Light 2015. Anul acesta, Analog Mania se va desfăşura în parteneriat cu o serie de festivaluri de profil: Revela-T, din Spania, Analogue Now, din Germania, Actinic, Scoţia, şi Artifice, din România.

 

Print Friendly, PDF & Email