Diploma de excelenţă în domeniul urbanismului social, pentru președintele Fundaţiei „Timişoara ’89”

Petru Iliesu Foto eisweb.orgO diplomă de excelență pentru întreaga activitate dedicată promovării dezvoltării comunităţilor locale și sprijinirii persoanelor aflate în dificultate îi va fi decernată președintelui-fondator al Fundaţiei „Timişoara ’89”, de către Registrul Urbaniştilor din România.

 

Inițiative culturale și sprijin pentru persoanele aflate în situații de criză

Biroul Teritorial al Registrului Urbaniştilor din România anunță, prin intermediul unui comunicat, că decernează vineri, 17 aprilie, diploma de excelenţă în domeniul urbanismului social președintelui-fondator al Fundației „Timișoara ‘89”, scriitorul Petru Ilieșu. Un premiu acordat pentru întreaga sa activitate de susținere a dezvoltării sustenabile a comunităţilor locale și pentru sprijinul acordat persoanelor aflate în situații de criză.

Organizaţia umanitară „Timişoara ‛89” a fost fondată, imediat după Revoluția din 1989, de către Petru Ilieşu. Acesta şi-a dedicat cea mai mare parte din activitate sprijinirii persoanelor aflate în situaţii de criză, precum și înfiinţării unui sistem de servicii sociale complexe, care cuprind un centru de adăpost de tranzit pentru persoanele fără adăpost și o Secţie de Convalescenţă destinată îngrijirii persoanelor care nu au aparţinători, nu au venituri şi nu beneficiază de asigurări sociale. Un alt proiect amplu inițiat este Comunitatea Socială Arhipelag.

Arhitectul Radu Radoslav, reprezentant teritorial al Registrului Urbaniştilor din România, spune că, în decursul celor 25 de ani care s-au scurs de la înfiinţarea Fundaţiei „Timişoara ‛89”, în cadrul acesteia au fost derulate şi proiecte cu caracter cultural, fiind înființate un club cu multiple activităţi culturale, o Grădină Japoneză, aflată în curs de reamplasare în incinta noului sediu al Fundaţiei „Timişoara ‛89”, din strada Martir Gogu Opre nr. 24, şi o Galerie de Artă Digitală, o inițiativă în premieră în zona artelor vizuale.

De asemenea, în spaţiile de agrement amenajate s-au desfăşurat spectacole de tip performance, care au făcut subiectul unor filme de televiziune, au fost concepute nouă cărţi şi albume de promovare a Timişoarei, realizate în limbile română, engleză şi germană și a fost lansat conceptul „Timişoara Open Art City”, devenit reprezentativ pentru Timişoara.

Fundaţia „Timişoara ‛89” şi fondatorul acesteia, Petru Ilieşu, au devenit, de-a lungul timpului, subiecte ale unor filme documentare, printre care Boema de Timişoara, Petru, Return to Europe (film documentar realizat de European Stability Initiative, desemnat câştigător al Premiului European Erasmus Euro Media, Viena, 2008), Senator de drept local, Candelă deasupra timpului, precum și al altor filme documentare despre Revoluţia din Decembrie 1989. Pentru întreaga activitate, lui Petru Ilieşu şi Fundaţiei „Timișoara ‛89 le-au fost decernate mai multe diplome, printre care Diploma de excelenţă a Primărie Timişoara şi Diploma Galei Excelenţei Bănăţene.

Decernarea, acum, a diplomei de excelenţă în domeniul urbanismului social de către reprezentanții Registrului Urbaniştilor din România va avea loc vineri seara, în cadrul unui eveniment complex care va oferi celor prezenți posibiltatea de a viziona expoziţia multimedia semnată de artistul Corina Nani, lector al Facultăţii de Arte a Universităţii de Vest din Timişoara, un documentar foto care va conține imagini din activitatea şi istoria Fundaţiei „Timişoara ‛89” şi o proiecţie a filmului de televiziune România Post Scriptum, realizat de TVR Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email