Preşedintele social-democrat al CJ Timiş spune că nu va elibera din funcţii şefii liberali de deconcentrate

Titu Bojin si Nicolae RobuProiectul USL trăieşte în Timiş, iar soarta sa depinde doar de deciziile pe care le va lua în continuare PNL Timiş, susţine liderul social-democrat al CJ Timiş, Titu Bojin. Acesta adaugă că ruperea legăturilor de colaborare ar produce o prea mare bulversare şi dă asigurări că nu va elibera din funcţii şefii liberali de deconcentrate.

 

Prin intermediul unui mesaj conciliant, în care a introdus şi o notă de familiaritate, preşedintele PSD Timiş şi al CJ Timiş,Titu Bojin, l-a invitat pe liderul PNL Timiş, Nicolae Robu, să îşi reconsidere poziţia şi să consimtă la continuarea colaborării între cele două partide.Titu Bojin mai spune că este pregătit, în calitatea sa de persoană cu mai multă experienţă politică decât cea acumulată de Nicolae Robu, să treacă cu vederea poziţiile exprimate public de acest “fiu rătăcitor”. Punctul de vedere al lui Nicolae Robu a rămas, însă, neschimbat, acesta afirmând că partidul pe care îl reprezintă nu consimte la refacerea parteneriatului cu PSD, catalogat a fi “ciuma roşie”.

Întrebat în legătură cu modul în care vede continuarea colaborării cu PNL la nivel local şi referitor la soarta pe care o vor avea directorii de deconcentrate susţinuţi de PNL – despre care surse din interiorul PSD susţin că ar avea zilele numărate în funcţiile de conducere pe care le ocupă, după refuzul tranşant dat de Crin Antonescu lui Victor Ponta de a reface USL –, Titu Bojin afirmă că interesul care ar trebui să dicteze continuarea colaborării celor două partide nu are legătură cu soarta şefilor de instituţii deconcentrate susţinuţi de PNL – directorul regional al CFR Infrastructură, Mircea Benec, directorul de patrimoniu al CFR Infrastructură, Sorin Anghel, directorul adjunct al CFR Marfă, Gelu Corondan, directorul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, Valentin Puie, şeful Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie, Adrian Păşcuţă, directorul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor, Flavius Nicoară, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Horia Vermeşan, directorul Direcţiei pentru Agricultură Timiş, Doru Petanec, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Cornel Petroman, directorul Registrului Auto Român, Cosmin Costa, directorul regional al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, Lucian Heiuş, şi directorul adjunct şi trezorierul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, Dumitru Popovici, directorul adjunct al Spitalului Municipal de Urgenţă Timişoara, Rodica Mihăescu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniul National Timiş, Sorin Predescu, directorul adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Gina Grigorie, directorul adjunct al Casei de Cultură a Studenţilor, Grigore Grigoroiu, directorul filialei Timiş a Registrului Auto Român, Sorin Supuran, şi coordonatorul POSDRU Timiş, Mircea Leschian.

Titu Bojin dă asigurări că nu are în vedere schimbarea acestor oameni. Miza reală, mai spune acesta, o reprezintă continuarea proiectelor asumate la nivelul judeţului de cele două partide foste partenere în USL şi cei peste 100 de primari ajunşi în poziţiile ocupate în urma deciziei exprimate la vot de electorat.

În ce priveşte discuţiile care vor avea loc la nivel naţional în PSD, în cadrul cărora, spune Titu Bojin, va fi analizată şi posibilitatea continuării colaborării cu PNL, acesta a declarat că joi va avea loc, la Bucureşti, o analiză a rezultatelor obţinute la alegerile de duminică. Opinia sa este, însă, că în Timiş “funcţionează încă USL-ul”, în pofida declaraţiilor acide pe care preşedintele liberal Nicolae Robu le-a repetat insistent în ultima perioadă şi care au fost transmise. Cu atât mai mult cu cât, spune acesta, într-o formă sau alta, colaborarea dintre PSD şi PNL la nivel local şi judeţean funcţionează încă din 2008. “PSD Timiş nu merge pe varianta întreruperii legăturii cu PNL. Noi dorim să continuăm colaborarea, pentru că, altfel, s-ar bulversa prea tare activitatea din judeţ” , a mai declarat preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin. Adăugând că este mai puţin important numele proiectului sub care va continua colaborarea dintre cele două partide. Dar, mai spune acesta, viitorul colaborării, va depinde de deciziile lui Nicolae Robu şi ale PNL Timiş.

Print Friendly, PDF & Email