Cluburi și terase din Timișoara, închise de Primărie

River Deck TimisoaraCinci firme din Timișoara au fost închise, din dispoziția primarului, pentru 30 de zile, pentru că funcționau fără autorizație și pentru că, în unele cazuri, au fost depuse și sesizări vizând tulburarea liniștii publice.

 

Edilul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat, azi, că a dispus închiderea, pentru 30 de zile, a cinci unități comerciale, motivele invocate vizând în toate cazurile lipsa acordului pentru desfășurarea exercițiilor comerciale. În două dintre cazuri, s-au adăugat și sesizări ale cetățenilor legate de tulburarea liniștii publice.

Printre unitățile sancționate, edilul a enumerat Sky Place SRL, deținător al clubului River Deck, AlinaFood Enterprise SRL, La Căpițe Berărie SRL, Duo Group Service SRL și o societate care desfășoară activități de întreținere corporal,SC Brysel SRL.

Primarul a precizat că închiderea acestor localuri se înscrie în cadrul demersurilor pe care Municipalitatea le întreprinde în vederea aducerii la legalitate a situațiilor de nereguli semnalate în oraș și a precizat că demersurile în sine nu vizează persoane, ci exclusiv aplicarea legii: „Nu contează cine sunt proprietarii, ci respectarea legii.”

Nicolae Robu a precizat și că unitățile care au fost închise au termen de 30 de zile pentru a-și obține autorizațiile de funcționare. Situație în care, din punctul de vedere al atribuțiilor Primăriei, acestea își pot relua activitatea, dacă nu sunt vizate și de alte sancțiuni, aplicate de alte instituții ale statului, așa cum este, în acest moment, cazul SC La Căpițe Berărie SRL, firmă deja închisă, în urmă cu o săptămână, de către ANAF, pentru nerespectarea obligațiilor fiscale.

 

Referitor la sancțiunile care le pot fi aplicate reprezentanților unor cluburi din oraș pentru deranjarea liniștii publice, edilul a admis că, în acest caz, legislația este deficitară, prevăzând valori foarte scăzute ale amenzilor, a căror achitare nu reprezintă o problemă pentru proprietarii respectivelor cluburi sau terase, având în vedere nivelul foarte ridicat al încasărilor: „Legislaţia este deficitară, noi putem să le dăm amenzi, să le şi închidem activitatea temporar…Ei se duc în instanţă şi avem destule păţanii când au şi câştigat…”
Primarul a adăugat că trebuie avut în vedere faptul că orașul are o ofertă de agrement și de petrecere a timpului liber care, în condițiile respectării legalității, este un element de sporire a atractivității acestuia.

În ceea ce privește nivelul ridicat de poluare fonică pe care unele cluburi îl produc, edilul a precizat că izolarea fonică eficientă a localurilor este un element obligatoriu, respectarea acestuia ținând și de nivelul de civilizației al deținătorilor respectivelor spații.

În plus, referindu-se la sancțiunile care îi sunt aplicate în fiecare vară clubului River Deck, dar care nu au produs până în acest moment consecințe pe termen lung, în sensul unei intrări depline în legalitate, edilul a precizat că situația ca evolua la momentul potrivit. Întrucât Primăria a transmis o adresă către toate organizațiile care dețin în administrare terenuri și clădiri care îi aparțin, pentru a se verifica dacă acestea sunt închiriate, concesionate sau puse la dispoziție în orice altă formă unor terți, fiind utilizate astfel în alte scopuri decât în beneficiul celor care dețin dreptul legal de administrare. În cazul menționat, a precizat edilul, clădirile aparțin Clubului Sportiv Școlar Timișoara, acestea aparținând Statului român, prin Ministerul Educației, în vreme ce proprietar al terenului este Primăria Timișoara, care a oferit dreptul de administrare a terenului Clubului Sportiv Școlar, pentru ca acesta să îl utilizeze, însă pentru desfășurarea unor activități specifice, și nu în vederea închirierii spațiului din incinta bazei de caiac proprietarilor clubului River Deck.

Print Friendly, PDF & Email