PMP Timiş strânge semnături pentru demiterea lui Titu Bojin

Roxana-IliescuPMP Timiş demarează o campanie de strângere de semnături vizând declanşarea procedurilor de demitere a preşedintelui CJ Timiş,Titu Bojin. Pe care îl acuză, printre altele, că nu s-a implicat îndeajuns în atragerea de finanţări menite să susţină proiectele de interes major ale judeţului. Titu Bojin nu vrea să comenteze pe fond iniţiativa PMP, apreciind doar că, din punctul său de vedere, ceea ce putea fi legal întreprins pentru susţinerea proiectelor menţionate a fost întreprins.

 

PMP Timiş solicită informaţii despre finanţarea unor obiective ale judeţului

Preşedintele PMP Timiş, avocatul Roxana Iliescu, anunţă că, sub deviza „Apel la decenţă”, partidul pe care îl conduce demarează, începând de joi, 26 martie, o campanie de strângere de semnături în vederea declanşării procedurilor de demitere a preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin.

Referindu-se la motivele care au stat la originea iniţiativei PMP, Roxana Iliescu spune că se impune luarea de atitudine atât din pricina învinuirilor care îi sunt aduse preşedintelui CJ Timiş de către DNA, cât şi din pricina stării de subfinanţare în care se află judeţul, a absenţei unor proiecte de dezvoltare şi a incapacităţii liderului administraţiei judeţene de a obţine finanţare pentru Centura Sud, unul dintre obiectivele majore pentru Timişoara.

Campania PMP se va derula în două moduri, care vor îngădui strângerea de semnături atât prin relaţionarea directă cu cetăţenii, cât şi online, prin accesarea unei pagini web, la adresa http://www.petitieonline.com/demite-l_pe_bojin şi a unui cont deschis pe plaforma de socializare Facebook, la adresa http://www.facebook.com/demitelpebojin, al căror nume este „Demite-l pe Bojin”.

Preşedintele PMP Timiş mai spune că organizaţia pe care o conduce pregăteşte pentru vineri, 27 martie, începând cu ora 13, un protest care se va desfăşura în faţa sediului CJ Timiş. „Cu ocazia acestui protest, PMP Timiş va depune, prin registratură, o cerere prin care solicităm domnului Titu Bojin să ne răspundă la anumite întrebări în legătură cu proiectele depuse pe fonduri europene, proiectele iniţiate pentru dezvoltarea judeţului, obiectivele cuprinse în Masterplanul de dezvoltare al judeţului şi demersurile făcute în vederea obţinerii finanţării de la Guvern pentru Centura de Sud a Timişoarei, Spitalul Regional şi aripa nouă a Spitalului de Copii”, declară Roxana Iliescu.

Aceasta precizează că preşedintele CJ Timiş are obligaţia să răspundă solicitărilor adresate de reprezentanţii PMP, într-un termen legal de 30 de zile. „Odată primite aceste răspunsuri, le vom face publice”, a mai declarat preşedintele PMP Timiş.

Cât despre demersul intitulat „Apel la decenţă” şi despre finalitatea pe care o preconizează pentru acesta, Roxana Iliescu speră într-o mobilizare, cu precădere în mediul online, a celor nemulţumiţi de prestaţia de până în acest moment a liderului CJ Timiş şi precizează că acţiunea de strângere de semnături în vederea declanşării procedurilor legale de demitere a lui Titu Bojin are ca bază Legea administraţiei publice locale 215/2001.

Titu Bojin, rezervat cu privire la conţinutul iniţiativei PMP Timiş

Titu BojinContactat telefonic pentru a formula un punct de vedere în legătură cu iniţiativa PMP Timiş de a iniţia strângerea de semnături în vederea declanşării procedurilor legale vizând demiterea sa, preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, a declarat că nu doreşte să comenteze în niciun fel, pe fond, iniţiativa reprezentanţilor PMP Timiş.

Chestionat dacă apreciază că, din punctul de vedere al prerogativelor pe care le deţine, au fost făcute de către instituţia pe care o conduce toate demersurile legale posibile pentru a obţine finanţare pentru obiectivele Centura Sud, Spitalul Regional şi aripa nouă a Spitalului de Copii, Titu Bojin a răspuns afirmativ. Şi a apreciat că ar fi fost recomandabil ca, înainte de a vehicula în spaţiul public iniţiativa vizând declanşarea procedurilor legale în vederea demiterii sale, reprezentanţii PMP Timiş să se fi adresat CJ Timiş pentru a se informa exact cu privire la conţinutul tuturor demersurilor care au fost întreprinse până în acest moment.

Contactat telefonic pentru a preciza care sunt, în acest moment, posibilităţile legale pentru demiterea unui preşedinte de Consiliu Judeţean şi dacă Legea administraţiei publice locale 215/2001 oferă suportul legal necesar unei astfel de proceduri, prefectul Eugen Dogaru a solicitat un răgaz să se documenteze. Întrucât, a argumentat acesta, există şi prevederi conexe legii invocate, printre care unele sunt cuprinse, a precizat prefectul Eugen Dogaru, în Legea 393/2004, actualizată, privind Statutul aleşilor locali.

Print Friendly, PDF & Email