Titu Bojin, suspectat de implicare într-un accident muşamalizat de Poliţia Timiş

Titu BojinPreşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, a declarat, joi, după audierile la DNA, în dosarul în care mai mulţi şefi din cadrul Poliţiei Judeţului Timiş sunt arestaţi preventiv pentru fapte de corupţie, că „nu este şofer”, refuzând să dea alte detalii în privinţa unui accident rutier în care ar fi fost implicat în 2014.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a fost audiat, joi după-amiază, aproximativ o oră la sediul DNA Timişoara, în dosarul de corupţie în care sunt arestaţi preventiv pentru fapte de corupţie şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, Sorin Muntean, adjunctul său, Florin Bolbos, şeful Poliţiei Rutiere Timiş, Marcel Crăciunescu, primarul oraşului Recaş,Teodor Pavel, precum şi şefului Postului de Poliţie Recaş, Marian Temu, şi şeful Poliţiei Locale Recaş, Doru Berzescu.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, Titu Bojin a fost chemat la DNA pentru a da explicaţii, după ce ar fi fost implicat într-un incident rutier petrecut în luna mai 2014 pe autostrada Timişoara – Lugoj. La audieri a fost însoţit de către avocatul său. La intrarea la audieri, Titu Bojin a spus că nu se afla el la volan în acea maşină. Iar la plecarea din sediul instituţiei, întrebat dacă are vreo legătură cu incidentul de pe autostrada Timişoara – Lugoj, Titu Bojin a răspuns doar atât: „Preşedintele Consiliului Judeţean nu este şofer”.

Procurorii au informaţii că Titu Bojin s-ar fi aflat la volanul unui autoturism Hyundai şi ar fi condus pe contrasens mai mulţi kilometri, iar la un moment dat o şoferiţă a încercat să îl evite, ajungând într-un parapet. Potrivit anchetatorilor, şoferul autoturismului Hyundai nu ar fi oprit şi şi-ar fi continuat drumul, procurorii suspectând că poliţiştii de la IPJ Timiş ar fi muşamalizat acest incident rutier.

La sediul DNA Timişoara a mai fost adus la audieri, tot joi după-amiază, şi şeful Poliţiei Rutiere Timiş, Marcel Crăciunescu, care se află în stare de arest preventiv pentru luare de mită.

Luni dimineaţă, DNA a făcut percheziţii la mai multe insituţii, între care IPJ Timiş, Serviciul Circulaţie Rutieră şi Primăria Recaş, la locuinţa şefului Serviciului Circulaţie Rutieră Timiş, Marcel Crăciunescu, din Ghiroda, dar şi la locuinţa părinţilor acestuia, din Timişoara, într-un dosar vizând infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, care ar fi fost comise în perioada 2013 – 2014.

În urma percheziţiilor au fost reţinuţi şi, ulterior, marţi seară, arestaţi preventiv şeful IPJ Timiş, Sorin Petru Muntean, şi adjunctul său, Florin Mircea Bolbos, precum şi şeful Poliţiei Recaş, Marian Temu, toţi trei pentru abuz în serviciu, şeful Poliţiei Rutiere Timiş, Marcel Crăciunescu, pentru patru infracţiuni de luare de mită, primarul oraşului Recaş, Teodor Pavel, pentru instigare la uzurparea funcţiei, la hărţuire şi la abuz în serviciu, şeful Poliţiei Locale Recaş, Doru Berzescu (funcţionar public aflat în subordinea primarului oraşului Recaş), pentru uzurparea funcţiei şi hărţuire, şi ofiţerii de Poliţie Ionuţ Bledea şi Vasilică Gîrbaci, pentru dare de mită.

Conform unor surse judiciare, în anchetă ar mai fi vizaţi prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu, şi omul de afaceri Eugen Milutinovici, soţul directorului DGASPC Timiş, Emilia Milutinovici, care este şi preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD Timiş.

Print Friendly, PDF & Email