Ruptură oficială între Titu Bojin şi PSD Timiş

Ion Raducanu Titu Bojin (o) Foto Costi DumaExclus de pe lista PSD pentru Consiliul Judeţean Timiş, Titu Bojin, preşedintele, până mai ieri social-democrat, al instituţiei, candidează din partea unui alt partid.

 

UNPR Timiş a anunţat azi, oficial, că ex-social-democratul Titu Bojin este candidatul acestui partid pentru funcţia de preşedinte a Consiliului Judeţean Timiş, pe care o ocupă şi acum, ales fiind în această funcţie, în 2012, ca şi candidat al PSD.

Asta pentru că Titu Bojin nu mai este candidatul PSD, la alegerile de anul acesta, fiind înlocuit cu Sorin Grindeanu.

La scurt timp după acest anunţ, PSD Timiş a trimis un comunicat de presa în care îl acuză pe Titu Bojin de faptul că “nu se ridică la nivelul unei organizații politice solide și performante, așa cum e PSD Timiș”. Oficialii social-democraţi spun că niciodată liderii PSD nu au părăsit și nici nu au trădat partidul, acceptând deciziile forurilor statutare. “Lista candidaților PSD Timiș pentru Consiliul Județean a fost votată în unanimitate și se bucură de susținerea structurilor teritoriale, a primarilor, a consilierilor noștri și, cu siguranță, a simpatizanților, a oamenilor care ne-au votat mereu”, se mai arată în comunicatul PSD.

Cu regret constatăm că domnul Bojin alege calea traseismului și a pus interesul personal mai presus de cel al partidului. Ultima încercare a lui Titu Bojin de azi, când a transmis presei o informație falsă și anume că nu mai face parte din PSD, ca urmare a excluderii sale din organizația Remetea Mare, demonstrează, fără echivoc, cât de mult s-a îndepărtat de valorile social-democrate și de oamenii care l-au susținut pentru a ocupa poziții-cheie în acest județ”, transmite PSD Timiş. Susţinând că nimeni nu l-a exclus pe Titu Bojin din PSD Timiș, “el s-a autoexclus moral și politic”.

PSD Timiş a anunţat ieri că Biroul Permanent Judeţean şi Comitetul Executiv al Organizaţiei Judeţene Timiş a partidului au validat, “cu unanimitate de voturi”, lista pe care PSD Timiş o propune pentru componenţa CJ Timiş. Cap de listă este Sorin Grindeanu, urmat de Călin Dobra, Dan Poenaru, Cătălin Tiuch, Adrian Negoiţă, Mihai Ritivoiu, Adrian Pau, Dorin Cutu, Romaniţa Jumanca, Victor Dumitraşcu, Deian Plavoşin, Nicu Bădina, Cristian Dolecek, Cătălin Sima, Alexandru Iovescu, Marius Gavrilaş, Narcis Bobic, Cornel Lera, Roxana Manasia Târpe, Nicolaie Avram, Florica Lupuţ, Claudiu Străin, Romică Clain, Rita-Maria Silivaşi, Ionuţ Dumitriu, Roxana Kasai, Ana Vinţan, Maria Melniciuc, Ioan Bolog, Cornelia Barbulov, Alin Cimponeriu, Daniel Ciancă, Lavinia Benga, Marina Ţveici, Andrei David, Floarea Greschner şi Andrei Costina.

Print Friendly, PDF & Email