Varianta de conducere monocefală, agreată în majoritate, în PNL

Cei doi co-președinți ai PNL spun că performanța în activitate este cel mai important criteriu de selecție și reprezentativitate

Nicolae Robu si Dan PopaÎn aproape 80 de organizații interne din PNL s-a convenit deja asupra unui model de conducere monocefală. În 19 organizații procesul ar urma să se tranșeze în perspectivă apropiată. Criteriul care va sta, însă, la baza desemnării candidaților ce vor reprezenta PNL în viitoarele competiții electorale, relevă cei doi co-președinți ai PNL Timiș, va fi reprezentat nu de poziția de lider al unei organizații locale, ci de performanța obținută în activitate.

 

80 de organizații locale au optat pentru conducere monocefală

Preparativele vizând finalizarea fuziunii interne din PNL avansează, a informat, vineri, unul dintre cei doi co-președinţi ai PNL Timiș, Nicolae Robu. Acesta a precizat că, până în acest moment, s-a convenit asupra unor variante de conducere monocefală în aproape 80 de organizații locale ale PNL. Astfel, celor 65 de organizații pentru care, până la finalul săptămânii trecute, se convenise deja asupra unei variante de conducere monocefală, li s-au adăugat, în cursul acestei săptămâni, alte 11.

În aceste condiții, a mai rămas de convenit asupra formulei de conducere în 19 din totalul celor 97 de unități administrativ-teritoriale din județ. Referindu-se la cele 19 organizații rămase, Nicolae Robu anticipează că vor exista organizații în care negocierile vor fi dificile, mai cu seamă din pricina existenței, în trecut, a unor relații interpersonale alterate între reprezentanți ai celor două partide componente ale noului PNL. În aceste organizații, a adăugat el, se impune intervenția, în baza autorității ierarhice, a celor doi co-președinți ai PNL Timiș: „Au existat locuri cu relații interpersonale foarte proaste, unde trebuie făcută reconciliere”.

Nicolae Robu mai spune că, în cadrul celei mai recente întruniri a Comitetului Executiv Județean al PNL au fost validați responsabilii-adjuncți ai viitoarelor zone. Aceasta după ce, în cursul săptămânii trecute, au fost validați responsabilii de zone. Co-președintele PNL Timiș afirmă că modelul de organizare internă după care va funcționa PNL Timiș presupune existența a 42 de zone, dintre care 20 de zone în Timișoara, patru în Lugoj, iar restul de 18 zone la nivelul localităților din restul județului.

Nicolae Robu a reiterat, în contextul referirilor la modul în care vor fi încredințate responsabilitățile în structurile de conducere ale PNL Timiș, afirmațiile făcute în cursul săptămânii trecute de celălalt co-președinte al PNL Timiș, Dan Popa, potrivit cărora unicul criteriu de selecție va fi reprezentat de principiul meritocrației. „Nimeni nu are garantată nicio poziție. Nu există nicio garanție, se așteaptă rezultate. Poziția de responsabil de zonă nu îți oferă nimic, dacă persoana nu va produce rezultate, nu va avea susținere politică (…) Am mai spus-o, în PNL toți membrii au în raniță bastonul de mareșal. Doar că trebuie să dovedească, prin rezultate și prin muncă, cu competență, cu tact și cu corectitudine, că merită să le fie oficializată deținerea bastonului de mareșal”, declară, cu privire la criteriile de selecție din interiorul PNL, co-președintele PNL Timiș Nicolae Robu.

 

Dan Popa: „Eficiența în activitate, cel mai important criteriu de selecție”

Referindu-se, în urmă cu o săptămână, la modul în care evoluează în PNL preparativele pentru finalizarea fuziunii, co-președintele PNL, Dan Popa, a informat că, în organizațiile în care s-a convenit asupra desemnării unei conduceri monocefale, urmează să se tranșeze, în urma unui proces de selecție internă, asupra identității persoanelor care vor prelua conducerea organizației. Persoane care ar trebui să își asume și responsabilitatea de a reprezenta partidul la alegerile locale din 2016, vizată fiind câștigarea, de către PNL, a cât mai multor mandate de primar în județ.

În localitățile în care nu se va putea conveni încă de la început asupra unei variante de conducere monocefală, se va păstra modelul actual, al unei conduceri bicefale, urmând să se desemneze, în timp, un președinte unic.

PNL Dan Popa a mai menționat, în urmă cu o săptămână, și că desemnarea în fruntea unei organizații a unei persoane nu va reprezenta, însă, condiția suficientă care să îi garanteze acelei persoane faptul că va reprezenta PNL la alegerile locale: Nu va fi candidat la primăria din localitatea respectivă, dacă sondajele nu arată că este primul în opțiunile electoratului. În septembrie vom avea un raport foarte clar pe localități, despre cine este persoana cea mai potrivită pentru a candida în 2016.(…) Vor exista sondaje, verificări și evaluări care să confirme șansele”.

Dan Popa a adăugat că aceste candidaturi nu sunt bătute în cuie și a precizat că vor exista în permanență evaluări ale performanțelor în activitate ale liderilor desemnați ai organizațiilor locale. „Îi vom schimba, dacă nu confirmă”, a mai declarat Dan Popa, accentuând asupra faptului că performanța în activitate va fi criteriul de care se va ține cont în desemnarea candidaților care vor reprezenta PNL.

Print Friendly, PDF & Email