PDL Timiş are o nouă conducere, după retragerea lui Constantin Ostaficiuc

Constantin OstaficiucNoul preşedinte al PDL Timiş şi co-preşedinte al PNL Timiş este Dan Popa, după demisia de luna trecută a lui Constantin Ostaficiuc.

La finele lunii noiembrie, preşedintele PDL Timiş şi co-preşedinte al PNL Timiş, Constantin Ostaficiuc, îşi anunţa demisia din toate funcţiile politice de conducere deţinute. Interimatul l-a asigurat, de atunci, secretarul general al PDL Timiş, Dan Popa.

Joi, 18 decembrie, acesta a fost validat cu unanimitate de către cei 300 de membri ai Consiliului de Coordonare Judeţean al PDL Timiş, prezeţi în şedinţa consiliului, anunţă Oana Gaita, purtătorul de cuvânt al PDL Timiş. În cadrul aceleiaşi şedinţe, primarul din Sânnicolau Mare, Dănuţ Groza, a fost validat ca secretar general al Biroului Judeţean al PDL, după vacantarea funcţiei de către Dan Popa. De asemenea, s-a decis ca Biroul Permanent Judeţean să coopteze în rândurile sale, cu statut de vicepreşedinti, toţi primarii PDL din judeţ.

Fostul peşedinte al PDL Timiş şi co-preşedinte al PNL Timiş, Constantin Ostaficiuc, şi-a anunţat, în 24 noiembrie, demisia din toate funcţiile politice de conducere deţinute. Argumentându-şi decizia, a precizat doar că a ajuns la concluzia că trebuie să se retragă din prima linie, şi nu din calitatea de membru al unei echipe, într-o perioadă în care, după ce s-a implicat în procesul de reconstrucţie a PDL, partidul a dobândit forţă şi este angajat în realizarea unei noi construcţii politice, împreună cu PNL.

Referindu-se la modul în care îşi doreşte să evolueze partidul în fruntea căruia s-a aflat în ultimii ani, Constantin Ostaficiuc a declarat că partidul este, în acest moment, „aşezat solid” şi că trebuie să îşi dea drumul, să se întărească şi să domine viaţa politică în următorii ani. „Eu cred că am construit această echipă, (…) acum e momentul să se testeze singură”, a mai spus Constantin Ostaficiuc.

Print Friendly, PDF & Email