Carul cu bere în variantă tehnologizată

Un tramvai vechi a fost convertit în berărie la Timişoara

Un tramvai vechi a fost recondiţionat şi transformat în berărie, după un model  de inspiraţie occidentală. Tramvaiul e menit să-i sporească Timişoarei gradul de atractivitate turistică şi va oferi tuturor celor doritori posibilitatea să facă un tur al oraşului.

Tramvai berarieLa Timişoara a fost ianugurat, marţi, un tramvai recondiţionat, în prezenţa primarului Nicolae Robu şi a directorului R.A.T.T., Ioan Goia. Lucrările de recondiţionare, care au durat trei luni, au schimbat complet înfăţişarea vechiului tramvai model Wegman GT4D, fabricat în 1976. Din tramvaiul de odinioară a fost păstrată doar carcasa, în vreme ce componentele şi interiorul sunt complet schimbate, aşa încât să îngăduie transformarea tramvaiului într-o berărie pe şine, înzestrată cu toate cele necesare pentru a asigura confortul celor doritori să trăiască experienţa unui… car cu bere ambulant.

Un bar modern cu două dozatoare de bere, un aparat de cafea, o chiuvetă şi o vitrină de prezentare pentru băuturi, două frigidere şi un cuptor cu microunde, o instalaţie de climatizare şi o instalaţie de sonorizare, două monitoare LCD şi conexiune la internet, toaletă cu apă curentă şi container pentru depozitat hârtia, toate acestea fac parte din dotările tramvaiului, care completează aerul uşor retro al exteriorului cu oferta tehnică de ultimă generaţie din interior.

Potrivit declaraţiilor primarului Nicolae Robu, tramvaiul recondiţionat, care va circula contracost, la solicitarea doritorilor, pe un traseu care va face înconjurul zonelor istorice ale Timişoarei, îşi propune să fie una dintre ofertele turistice ale oraşului, inclusiv în perspectiva viitoarei candidaturi la titlul de Capitală Culturală Europeană.

Cei care vor să se plimbe cu acest tramvai îl vor putea închiria cu 60 de lei / kilometru, fără ghid, cu 135 de lei / kilometru, cu ghid, sau cu 140 de lei / ora de staționare. Tarifele sunt fără TVA.

Print Friendly, PDF & Email