Consilierii locali ai PSD ameninţă că vor boicota propunerea de buget pe 2015

Dacă nu se va ţine cont de amendamentele depuse de PSD

Romanita JumancaCu doar o zi înainte de dezbaterea bugetului pe 2015 în şedinţa de plen a Consiliului Local Timişoara, doi consilieri locali social-democraţi avertizează că, dacă nu se va ţine cont de amendamentele formulate de PSD, există riscul ca reprezentanţii acestui partid să nu voteze bugetul. Aceştia acuză ceea ce desemnează a fi alocările ineficiente de fonduri, mai cu seamă în ce privește susţinerea unor evenimente ce figurează pe agenda manifestărilor culturale şi sportive.

 

Consilierii locali PSD Romaniţa Jumanca şi Alfred Simonis au anunţat, joi, că reprezentanţii PSD în Consiliul Local Timişoara intenţionează să nu voteze bugetul pentru 2015, dacă nu se va ţine cont de amendamentele formulate de partidul pe care îl reprezintă. Ei susţin că, în forma sa actuală, bugetul Municipalităţii este haotic, fiind întocmit „după chipul şi asemănarea primarului”.

Alfred SimonisPrincipalele nemulţumiri ale celor doi se leagă de alocările de fonduri destinate susţinerii agendei de manifestări culturale şi sportive ale Timişoarei. Alfred Simonis a exprimat critici la adresa alocărilor ineficiente de fonduri către echipa de fotbal favorită a edilului Nicolae Robu, ale cărei performanţe sunt considerate de către consilierul local PSD drept discutabile. „În doi ani și jumătate s-au dat aproximativ zece milioane de euro, fără niciun fel de performanțe. În acest an se propun aproximativ două milioane de euro. Banii ar putea fi folosiți pentru sport, însă din această sumă s-ar fi putut face sute de terenuri de sport, dacă s-ar fi dorit”, spune Alfred Simonis.

Acesta s-a declarat nemulţumit şi de agenda culturală a Timişoarei, apreciind că, spre deosebire de ceea ce se petrece în alte oraşe care candidează la titlul de Capitală Culturală Europeană, în Timișoara sunt suprafinanțate unele evenimente: „Avem tot felul de festivaluri suprafinanțate. Sunt de acord cu banii pentru Festivalul Plai, acesta trebuie finanțat. Dar intrarea este 100 de lei. În loc să dăm bani pentru cinci festivaluri de jazz, mai bine finanțăm integral Plai, iar timișorenii să intre gratis”. Alfred Simonis se declară nemulţumit şi de faptul că Asociația Timișoara Capitală Culturală a primit doar 700.000 de lei, deși asolicitat 1,4 milioane de lei.
Romaniţa Jumanca a opinat, la rândul său, că bugetul a fost conceput în pripă. Aceasta a oferit spre exemplificare suma alocată pentru finanţarea ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Literatură Timişoara „La Vest de Est / La Est de Vest”, despre care spune că este comparabilă ca valoare cu suma alocată unei deplasări a Fanfarei Big Band Timişoara la un concurs internaţional în Austria. Situaţie considerată amendabilă, mai cu seamă în contextul aspiraţiilor Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

În ceea ce priveşte propunerile de noi investiţii, Romaniţa Jumanca a informat că reprezentanţii PSD susţin realizarea de noi investiţii în infrastructura medicală, propunând construirea în Timişoara, în colaborare cu Consiliul Judeţean Timiş, a unei noi maternităţi, obiectiv pentru care a apreciat că Primăria ar putea aloca fonduri pentru întocmirea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic.

Print Friendly, PDF & Email