Consilierii care au trădat PNŢCD în alianţă cu PSD vor fi excluşi din partid

Unul dintre ei, care urma să ajungă viceprimar al Timişoarei, este colaborator al „Vocii Rusiei”

Flavius Boncea si Bogdan HerzogPNŢCD Timişoara a anunţat, vineri, excluderea din partid a celor doi consilieri care, alături de PSD, au încercat schimbarea din funcţie a viceprimarului liberal al Timişoarei şi formarea unei noi majorităţi în Consiliul Local.

 

Vineri dimineaţă, cu puţin timp înainte de începerea şedinţei extraordinare a Consiliului Local Timişoara, în urma căreia urma să fie schimbat din funcţie viceprimarul liberal al Timişoarei, Dan Diaconu, şi să fie formată o nouă majoritate în Consiliul Local, PNŢCD Timişoara a remis presei un comunicat prin care anunţă că s-a decis excluderea din partid a lui Flavius Boncea şi a lui Bogdan Herzog, ambii, consilieri locali, acuzaţi că au încălcat statutul partidului. Decizia a fost previzibilă, de altfel. Preşedintele PNŢCD Timişoara, Ciprian Mihok, afirma, marţi, că „Flavius Boncea şi Bogdan Herzog nu recunosc partidul, la fel cum nu recunosc justiţia română. Ce poţi să discuţi cu astfel de oameni? O să luăm o decizie în privinţa lor cât mai curând”. Asta, în timp ce preşedintele PNŢCD Timiş, Vasile Moldovan, a refuzat să ia o poziţie tranşantă.

Grupul consilierilor judeţeni şi municipali ai PSD-PC, cei ai PPDD şi consilierii municipali Bogdan Herzog, Flavius Boncea, de la PNŢCD, şi Elena Wolf, de la FDG, au semnat, la începutul săptămânii, aşa-numitul „Protocol de colaborare administrativă şi politică în judeţul Timiş şi municipiul Timişoara”. Care, susţin semnatarii, era necesar „date fiind evenimentele politice petrecute în ultimele zile la nivel naţional, precum şi cele la nivel local, în vederea preîntâmpinării unui blocaj administrativ judeţean şi local”. Astfel, 20 de reprezentanţi ai PSD-PC-PPDD din cadrul Consiliului Judeţean Timiş se angajau ca, până la terminarea mandatului, în 2016, să îi susţină pentru funcţiile de vicepreşedinţi ai CJ Timiş pe social-democratul Călin Dobra şi pe reprezentantul PPDD Florian Zanfir – care, azi, i-a luat locul liberalului Marian Vasile. Iar 15 reprezentanţi ai PSD-PC-PPDD-UpT din cadrul Consiliului Local Timişoara, să îi susţină pentru funcţiile de viceprimari ai Municipiului Timişoara pe social-democratul Traian Stoia şi pe ţărănistul Bogdan Herzog – care ar fi trebuit, potrivit calculelor, să-l înlocuiască pe liberalul Dan Diaconu.

În privinţa lui Bogdan Herzog mai există o problemă care ridică semne de întrebare. Pe site-ul „Vocea Rusiei” au apărut, în ultima vreme, mai multe articole semnate Bogdan Radu Herzog. Vineri, înaintea şedinţei de Consiliu Local, acesta ne-a confirmat că el este autorul acelor articole, solicitându-ne, însă, ca materialele să fie citite integral şi înţelese în context. Deşi se revendică drept filogerman, afirmă că scrie pentru „Vocea Rusiei” pentru că „trebuie să avem relaţii echilibrate cu Rusia”.

Print Friendly, PDF & Email