Fostul manager al Teatrului “Merlin”, susţinut de publicul de teatru pentru ocuparea unui nou mandat

Printr-o petiţie adresată Consiliului Judeţean Timiş, care vizează desemnarea, pe criterii profesionale, a managerilor instituţiilor teatrale

Eva Labadi Teatrul MerlinPublicul Teatrului pentru Copii şi Tineret “Merlin” şi susţinătorii proiectelor profesionale ale fostului manager al instituţiei, Eva Labadi Megyes, au iniţiat o petiţie online menită să solicite reorganizarea, în baza unor criterii de competenţă, a concursului pentru ocuparea unui nou mandat de manager. Pentru că cel care i-a succedat în funcţie Evei Labadi este liderul de sindicat din teatru, despre care iniţiatorii petiţiei apreciază că nu are experienţa şi pregătirea managerială necesare şi că a fost propulsat în fruntea instituţiei în baza unor criterii fără legătură cu performanţele profesionale.  

 

O petiţie online de susţinere a fostului manager al Teatrului pentru Copii şi Tineret “Merlin, Eva Labadi Megyes, a fost iniţiată recent, după anunţarea, de către Consiliul Judeţean Timiş, a poziţionării acesteia pe locul al doilea în competiţia vizând preluarea unui nou mandat la conducerea instituţiei.

Fostul manager Eva Labadi Megyes, care a câştigat prin concurs, în anul 2011, poziţia managerială, a fost acum evaluată cu 7,95 puncte, fiind situată pe locul secund, în urma liderului de sindicat din teatru. Şi aceasta în pofida reuşitelor profesionale din perioada mandatului său şi în pofida numeroaselor proiecte artistice  în care aceasta a angrenat instituţia în perioada celor patru ani de mandat.

Eva Labadi“Noi, publicul teatrului şi cunoscătorii activității de excepție a acestuia din ultimii patru ani, suntem alături de directorul Eva Labadi, cerem anularea concursului și reorganizarea lui în condiții obiective și profesionale, cu o comisie de jurizare independentă și competentă”, este menţionat în textul petiţiei online iniţiată de susţinătorii proiectelor profesionale ale fostului manager al Teatrului “Merlin”, Eva Labadi Megyes.

În cuprinsul petiţiei sunt menţionate realizările profesionale ale fostului manager, printre care se numără cele peste 700 de spectacole puse în scenă de Teatrul “Merlin”, la care a asistat un public însumând peste 75.000 de spectatori. În plus, în mandatul acesteia, Teatrului “Merlin” i-a fost acordat, în 2013, şi premiul pentru cea mai bună comedie cu păpuși la “Carnavalul Mondial al Păpușilor” desfăşurat la Jakarta (Indonezia) pentru spectacolul “La La La Dracula”, iar echipa condusă de Eva Labadi Megyes a participat, cu aprecieri deosebite, la 15 festivaluri naționale și internaționale. Pe durata mandatului său au fost încheiate şi peste 50 de parteneriate cu alte instituții publice și ONG-uri, în scopul întreprinderii a diferite proiecte culturale, artistice și sociale şi a fost renovată sala de spectacole a teatrului.

În aceste condiţii, poziţionarea fostului manager al teatrului pe locul secund, după liderul de sindicat din teatru, pe care iniţiatorii petiţiei îl apreciază a fi o persoană fără experiență și pregătire managerială, fără proiecte artistice semnificative, cu implicare si inițiativă redusă în activitatea teatrului este considerată a fi o evaluare efectuată după criterii conjuncturale, lipsite de obiectivitate şi neraportate la performanţele profesionale ale fostului manager.

“Dacă îţi place povestea Teatrului «Merlin», dacă împreună cu copilul tău, măcar o dată ai aplaudat şi te-ai bucurat vizionând poveştile oferite de către actorii Teatrului Merlin Timişoara, dacă crezi în povestea Teatrului Merlin şi doreşti ca ea să continue, acordă-mi votul tău!”, este, de altfel, şi conţinutul mesajului transmis publicului iubitor de teatru de către fostul manager al Teatrului “Merlin”, Eva Labadi Megyes.

Pentru toţi cei care doresc să îşi afirme susţinerea pentru fostul director al Teatrului “Merlin”, solicitând, astfel, reprezentanţilor CJ Timiş anularea concursului şi reorganizarea lui, textul petiţiei online poate fi accesat la adresa: https://secure.avaaz.org/ro/petition/Consiliul_Judetean_Timis_Petitie_de_sustinere_pentru_Eva_Labadi_director_Teatrul_Merlin_Timisoara/?lKbuufb&pv=0 

Print Friendly, PDF & Email