Preşedintele Ariergarda, Daniel Vighi: “Timișoara, orașul simbol al democrației din România, umilit ani de zile de corupția locală”

daniel vighiPreşedintele Asociaţiei Ariergarda, universitarul Daniel Vighi, amendează inerţia DNA Timiş în declanşarea unor anchete care să vizeze cazuri de corupţie înregistrate la nivel local. În plus, solicită organizarea unei dezbateri publice menită să pună capăt practicilor clientelare şi să clarifice criteriile profesionale în baza cărora se alocă fondurile publice destinate finanţării proiectelor culturale.

 

Președintele Asociației Culturale Ariergarda, prof. univ. Daniel Vighi, a transmis, miercuri, un comunicat, punctul de vedere al asociaţiei pe care o reprezintă referitor la ridicarea de către mascaţi, într-un dosar de corupţie, a preşedintelui CJ Timiş şi al PSD Timiş, Titu Bojin, episod pe care îl apreciază ca fiind debutul în forţă al luptei împotriva corupţiei în Timişoara: “Asociaţia Culturală Ariergarda, consecventă principiilor moralei publice în viața politică, social-culturală, salută debutul în forță al luptei împotriva corupției în Timișoara-orașul simbol al democrației din România, umilit ani de zile de corupția locală”.

Preşedintele Ariergarda mai relevă faptul că iniţiativa asanării mediului politic şi socio-cultural din Timişoara aparţine DNA Bucureşti şi nu structurilor locale din Timişoara şi îşi exprimă speranţa că anchetele demarate vor reprezenta un avertisment menit să impună standarde de corectitudine şi moralitate în ce priveşte practicile de lucru ale administraţiei locale şi judeţene: “Sperăm ca anchetele demarate de DNA București (din păcate, nu din Timișoara!), soldate inclusiv cu cercetarea prin reținere a lui Titu Bojin, președintele CJ Timiș, să fie un avertisment pentru corectitudine și moralitate în administrația locală și județeană”.

Totodată, Asociaţia Culturală Ariergarda solicită organizarea unei dezbateri publice cu privire la transparenţa decizională a alocării, pe criterii profesionale şi fără clientelism politic, a finanţării proiectelor culturale judeţene. Şi aceasta întrucât “abuzul și disprețul față de practica europeană în materie transformă ONG-urile, fundațiile și chiar instituțiile publice în subordonați meniți să practice propaganda de partid”.

Print Friendly, PDF & Email