3000 de kilometri, cu bicicleta, în Turul României pe graniţe

Mariu Bucur (2)Un tânăr clujean a avut iniţiativa de a străbate ţara pedalând cât mai aproape de linia imaginară a graniţelor. Zilele acestea, după 30 de zile de pedalat, a ajuns în punctul din care a pornit aventura sa, la Oradea. Chiar în ziua în care a împlinit 26 de ani. Circuitul în care a plecat a inclus, bineînţeles, şi Timişul.

 

Marius Bucur a fost însoţit în acest tur de tatăl său, amândoi parcurgând, în total, peste 3.000 de kilometri, adică, în medie, 100 de kilometri pe zi, anunţă, într-un comunicat Iulius Mall, sponsorul oficial al acestei acţiuni.

Marius Bucur declară că acest tur a fost cea mai lungă călătorie de până acum, dar şi cea mai solicitantă. „Totul a fost diferit faţă de ce am văzut şi am făcut până acum. Mi s-a întâmplat de multe ori să mă opresc din pedalat, să mă uit în jurul meu şi să nu-mi vină a crede ochilor că sunt chiar în ţara mea, în România”, a spus Marius Bucur, care este şi iniţiatorul proiectului „Turul României pe graniţe, cu bicicleta”.

În călătoria lor, cei doi biciclişti au parcurs toate formele de relief, trecând peste munţi, podişuri, dealuri, câmpii, deltă şi malul mării, se arată în comunicat. Cea mai mare altitudine atinsă a fost de 1.416 metri, în Pasul Prislop, din Munţii Rodnei, acolo unde încă au mai găsit zăpadă. “Au mers pe pământ, nisip, pietriş, piatră cubică, ciment şi asfalt. Dincolo de toate, au întâlnit oameni frumoşi, care le-au oferit apă, mâncare şi fructe şi i-au invitat să se odihnească în casele lor. De altfel, 70% din nopţi le-au dormit în cort, iar 30% în unităţi de cazare, la prieteni ori cunoştinţe”, spune Consuela Doboş, marketer Iulius Mall Timişoara.

Marius Bucur anunţă că are în plan şi alte proiecte solicitante. „Anul acesta vreau să parcurg câteva tururi de anduranţă, cum ar fi Transalpina, Transfăgărăşanul şi Transbucegii. Planurile măreţe sunt pentru anul viitor, când vreau să merg într-un tur al Europei, care să cuprindă cele mai mari capitale, metropole şi oraşe şi a cărui durată va fi de trei – patru luni. Estimez că vor fi pedalaţi 6.000 de kilometri”, a declarat Marius Bucur.

Print Friendly, PDF & Email