Timişoara, inclusă de un europarlamentar în „Turul investitorilor din România”

Siegfried Muresan in PE Foto FB SMUn europarlamentar vrea să afle cum poate fi îmbunătăţită, prin politici europene, activitatea investiţională din România şi ce poate determina crearea de noi locuri de muncă. Pentru aceasta a iniţiat un tur al investitorilor din România, care include şi Timişoara.

 

Deputatul european PMP Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Comisiei pentru bugete a Parlamentului European, se va afla vineri, 28 august, la Timişoara, în cadrul proiectului „Turul investitorilor din România”. Un proiect care include vizite ale acestuia la mari investitori din România. Un proiect prin care europarlamentarul urmăreşte să afle cu ce provocări se confruntă principalii actori din sectorul privat. Companiile care vor fi vizitate totalizează o cifră de afaceri de aproximativ şapte miliarde de euro şi un număr de circa 7000 de angajaţi.

Pe parcursul acestui proiect pe care l-am lansat vreau să aflu, printre altele, cu ce provocări se confruntă marii investitori din România, cum evaluează ei evoluţia economiei din ultimii ani şi, nu în ultimul rând, în ce măsură sunt afectaţi de modificările aduse Codului Fiscal”, declară, pe pagina sa, eurodeputatul Siegfried Mureşan.

Acesta mai spune că, în calitate de vicepreşedinte al Comisiei pentru bugete şi de membru supleant al Comisiei pentru afaceri economice şi monetare din Parlamentul European, vrea să ştie cum poate fi îmbunătăţită, prin politici europene, activitatea investiţională din România şi ce poate determina crearea de noi locuri de muncă.

„Esteobligaţia noastră, a politicienilor, să comunicăm strâns cu mediul privat pentru ca, împreună, să contribuim la dezvoltarea economiei româneşti şi la creşterea oportunităţilor de angajare pentru oameni”, adaugă europarlamentarul PMP.

Prima ediție a proiectului „Turul investitorilor din România” se desfășoară în perioada 24 – 28 august și cuprinde vizite ale eurodeputatului român la sedii și fabrici ale nouă mari companii din județele Brașov, Mureș, Alba, Cluj, Hunedoara și Timiș.

Print Friendly, PDF & Email