Proiectarea pentru regenerarea urbană a zonei Traian, la start

Foto: Merg In

Primăria Timișoara a atribuit contractul de proiectare pentru regenerarea urbană a Zonei Piața Traian.

 

Patru piețe și 12 străzi din zona Traian vor intra într-un amplu proces de reabilitare, care este centrat pe nevoile timișoreanului legate de spațiu de relaxare și petrecerea timpului liber, spațiu verde, deplasare pietonală și velo. Astfel, vor apărea noi spații pietonale, o rețea de piste pentru biciclete, extinderi de zone verzi, refacerea unui fost parc, care acum este asfaltat, accesibilizarea întregului spațiu pentru persoane cu mobilitate redusă (persoane cu dizabilități, persoane în vârstă sau copii), transmite Municipalitatea.
În procesul de atribuire a contractului de proiectare, mai spun oficialii Primăriei, au primit puncte suplimentare echipele în a căror componenţă intră arhitecți sau peisagiști care au obținut un premiu sau o mențiune în cadrul unui concurs la nivel național sau internațional pentru un concept de amenajare a unei zone urbane publice sau private.
În cadrul procedurii de achiziție au depus oferte două asocieri de firme: Planwerk Arhitectură şi Urbanism, lider de proiect, şi Prodeco Arhirectură şi Inginerie, şi Fabrica de Proiecte, lider de proiect, Cadro Landscape Studio şi Atelier Lile.
După evaluarea ofertelor a fost declarată câștigătoare prima asociere, iar cea de-a doua a făcut contestație. În urma verificărilor, contestația a fost repinsă de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Primăria va semna contractul cu Asocierea Planwerk Arhitectură și Urbanism – Prodeco Arhitectură și Inginerie.
Serviciile de proiectare și asistență tehnică au o valoare de 1,27 milioane de lei fără TVA. Finanțarea pentru execuția proiectului de revitalizare a zonei Traian se va face cu fonduri europene.
Obiectivul final este transformarea radicală a zonei Traian, pe care Primăria Timișoara o propune ca un loc de recreere și relaxare, cu mai multe scuaruri, spații publice, culturale, verzi, pietonale și pentru biciclete.

 

Print Friendly, PDF & Email