Primăria vrea să transforme Piața Traian într-un al doilea centru al Timişoarei

Sursă foto: 123RF

Primăria Timişoara a publicat anunțul pentru atribuirea contractului de proiectare pentru regenerarea urbană a Zonei Piața Traian. Obiectivul final este transformarea radicală a acestei zone, pe care Municipalitatea o propune ca loc de recreere și relaxare, cu mai multe scuaruri, spații publice, culturale, verzi, pietonale și pentru biciclete.

 

Patru piețe și 12 străzi din zona Traian vor intra într-un amplu proces de reabilitare, centrat pe nevoile timișoreanului de spațiu de relaxare și petrecere a timpului liber, verde, deplasare pietonală și velo. Vor apărea noi spații pietonale şi o rețea de piste pentru biciclete, vor fi extinse zonele verzi, va fi refacut un fost parc care acum este asfaltat şi va fi accesibilizat întregul spațiu pentru persoane cu mobilitate redusă (persoane cu dizabilități şi persoane în vârstă).

La finalul lucrărilor, estimăm că într-un orizont de cel mult cinci ani, zona Piața Traian va fi un al doilea centru al orașului. Obiectivul final este ca în următorii ani Timișoara să redevină un oraș cu mai multe centre, așa cum ne-am angajat în programul de guvernare locală”, declară primarul Dominic Fritz.

Finanțarea pentru implementarea proiectului de revitalizare a zonei Traian se va face cu fonduri europene. Prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020 vor fi finanțate parțial costurile de proiectare și prin Programul Operațional 2021-2027 vor fi finanțate lucrările de execuție. Suma alocată este de peste 1,3 milioane de lei fără TVA.

Termenul de depunere a ofertelor este 8 noiembrie. În procesul de atribuire a contractului de proiectare, anunţă oficialii Primăriei, vor primi puncte suplimentare echipele care au arhitecți sau peisagiști care au obținut un premiu sau mențiune în cadrul unui concurs la nivel național sau internațional pentru un concept de amenajare a unei zone urbane publice sau private.

„Mă bucur să pot anunța că Primăria Timișoara schimbă regulile jocului și în atribuirea contractelor publice prin punctarea suplimentară a calității și excelenței. Nu mai este suficient prețul cel mai scăzut pentru atribuirea unui contract care va schimba fața întregii zone pentru următoarele decenii. Nu ne mai mulțumim cu «ieftin», pentru că lucrările ieftine s-au dovedit, în timp, extrem de scumpe. Vrem alături de noi, profesioniști de excepție, care au demonstrat că orașele se schimbă prin calitatea lucrărilor”, mai spune primarul Dominic Fritz.

 

Print Friendly, PDF & Email