Timişoara, inclusă într-un proiect regional de prevenţie şi tratament precoce al cancerului de sân

Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara în parteneriat cu Institutul Oncologic Cluj-Napoca implementează un program de prevenție care are drept scop creșterea numărului de beneficiari de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce pentru cancerul de sân.

 

Proiectul, în valoare de peste 38 de milioane de lei, este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman. 98% din valoarea proiectului reprezintă cofinanţarea UE. Proiectul are o durată de 39 de luni şi va fi finalizat în 31 decembrie 2023.

Proiectul prevedere înfiinţarea a două centre regionale de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al cancerului de sân: la Cluj-Napoca, în cadrul Institutului Oncologic, la Timişoara – în cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă, achiziţionarea de către Institutul Oncologic Cluj a unei unităţi mobile de screening care va furniza servicii de efectuare de mamografii de atât în regiunea nord-vest, cât şi în regiunea vest, achiziţionarea unui mamograf fix, pentru Spitalul Municipal Timişoara, şi a unui integrat de stocare a imaginilor mamografice, care va fi utilizat de ambii parteneri de proiect.

Se estimează că 40.000 femei cu vârsta cuprinsă între 50 şi 69 de ani vor beneficia de o mamografie de screening, iar cele care solicită sprijin pentru transport îl vor primi.

Proiectul prevede şi înfiinţarea unui call center funcțional în cadrul Centrului de prevenţie, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce al cancerului de sân din Spitalul Municipal Timişoara, a unui Registru regional de screening pentru cancerul de sân, a unei baze de date cu furnizorii de servicii de screening.

Print Friendly, PDF & Email