Sorin Munteanu, primarul liberal al Buziaşului: „În PNL Timiş au fost călcate în picioare principiile democraţiei interne de partid”

Foto: Constantin Duma

Într-un mesaj adresat liberalilor timişeni, primarul PNl al Buziaşului, Sorin Munteanu, atrage atenţia că, în ultima lună, în filiala judeţeană a PNL „au fost călcate în picioare toate principiile şi valorile democraţiei interne de partid”. Şi spune că nu va gira astfel de derapaje

 

„Analizând cu mult calm şi discernământ toate cele întâmplate în partidul nostru, în ultima lună, de la eşecul alegerilor din 3 iulie, pâna azi, 4 august, constat cu regret cum în repetate rânduri şi fără cele mai mici scrupule, au fost călcate în picioare, toate principiile şi valorile democraţiei interne de partid”, menţionează pe pagina sa de Facebook Sorin Munteanu.

Acesta spune că, la alegerile din 31 iulie au fost membri PNL care şi-au cerut dreptul statutar la vot, dar nu au fost lăsaţi sa voteze: „Sunt membri PNL cu contracte de muncă în Timişoara, fiind plătitori de cotizaţie din 2017, colegi pe care-i cunosc şi îi cunoaşteţi: ingineri, avocaţi. Au fost scoşi total nestatutar de pe convocatorul alegerilor, pe motiv că ar fi golani, în gândirea unora. Am văzut cum în CDJ au manipulat votul online, pe zoom, privind suspendarea unor colegi.”

Primarul de Buziaş mai spune că a văzut cum în Biroul Permanent Judeţean „se votează norma de reprezentare la conferinţa judeţeană, cu 45 de voturi în sală din 63, iar o săptămână mai târziu, acelaşi BPJ, cu 27 de voturi în sală şi 5 voturi online (?!) schimbă norma de reprezentare, pentru că se poate şi aşa vor unii… Pentru că o masă mai mare de oameni poate fi manipulată mai uşor. Am văzut cum nu sunt respectate dispoziţiile şi deciziile forurilor superioare-statutare ale partidului”.

Sorin Munteanu acuză mesajele „grobiene, de mahala, exprimate de liderii organizaţiei, împotriva unor colegi şi a preşedintelui partidului” şi, totodată, lipsa de comunicare, de negociere pentru a avea un consens politic.

În privinţa suspendării conducerii organizaţii municipale Lugoj, Sorin Munteanu mai spune că aceasta a fost decapitată de conducerea interimară a PNL Timiş. „Am văzut ce susţinere are tandemul Nica-Groza la Lugoj, unde o singură persoană a venit la alegerile organizate de cei doi. Am văzut explicaţia halucinantă a lui Alin Nica, potrivit căreia alegerile nu trebuie consumate, ci doar anunţate. Ca şi cum la o nuntă, dacă nu vine mireasa, se poate spune că aceasta a fost organizată. Fără alegeri la Lugoj, potrivit Statutului PNL, nu poate fi organizată nici conferinţa judeţeană. Dar în PNL Timiş nu mai contează statutul. Nici în al 12-lea ceas aceste practici nu încetează”, acuză Sorin Munteanu.

Acesta precizează că, potrivit Statutului PNL, cu cinci zile înaintea conferinţei judeţene trebuia să fie afişat un convocator cu delegaţii, care însă nu există, şi că trebuia înfiinţată o comisie de organizare, care să stabilească modalitatea de desfăşurare a alegerilor, pentru a nu fi organizate, în grabă, dar care nu a fost înfiinţată.

Actualii lideri interimari ai PNL Timiş ne spun că nu contează ce vor să voteze liberalii din Timiş, contează cum îşi pun ei delegaţii. Pentru toate acestea si multe altele, de ce trebuie sa suferim, cu toţii?! Personal, nu voi gira astfel de derapaje şi voi fi întotdeauna ferm şi îmi voi exprima întotdeauna punctele de vedere, pentru valorile în care cred şi conform principiilor care mă reprezintă. Cred în unitate. Cred în libera exprimare a fiecărui coleg. Cred şi sunt convins că se vor lua măsuri pentru ca toate cele întâmplate să nu se mai repete”, transmite Sorin Munteanu.

Acesta îi roagă pe primarii liberali din Timişi, indiferent de opţiunea fiecăruia, să fie atenţi la orice formă de manipulare şi încălcare a regulilor democratice, indiferent de cine le încalcă: „Să nu le fie teamă, pentru că teama de azi ne duce la pierzanie. Ceea ce pare un câştig azi, pe termen lung, vom plăti cu toţii”.

Print Friendly, PDF & Email