Viceprimarul liberal al Timişoarei rămâne în funcţie, vicepreşedintele CJ Timiş a fost schimbat

În Consiliul Local, cineva a trădat înţelegerea cu PSD

Două şedinţe extraordinare, orchestrate de PSD, au fost convocate, azi, la Timişoara, pentru a schimba majorităţile în Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara şi pentru a  înlocui doi liberali din funcţiile de vicepreşedinte al CJ Timiş şi de viceprimar al Municipalităţii timişorene. Planul a reuşit doar pe jumătate.

 

Dan DiaconuVineri, la ora 10, s-a întrunit Consiliul Local Timişoara, în şedinţă extraordinară, pentru a-l schimba din funcţie pe viceprimarul liberal Dan Diaconu cu consilierul PNŢCD Bogdan Herzog. După o ședință cu multe huiduieli la adresa PNL şi PDL, cu multe acuze dure aruncate din toate părțile, Dan Diaconu a rămas, totuşi, în funcţie, doar 13 consilieri din 27 votând schimbarea sa. Din cei 14 consilieri prezenţi în sală, unul a trădat, însă, înţelegerea, dând peste cap planul de a-l înlătura pe Dan Diaconu din funcţie. Ceilalţi 13 – consilierii PNL, ai PDL, ţărănistul Adrian Orza şi Petrică Folică, de la PPDD, au părăsit şedinţa, înainte de vot.

Dacă la Consiliul Local, PSD nu şi-a putut duce planul la bun sfârşit, la CJ Timiş, liberalul Marian Vasile a fost schimbat din funcția de vicepreședinte. În locul lui a fost votat Florian Zanfir, membru al PPDD. Ședința extraordinară a CJ Timiș s-a terminat şi mai repede decât cea de la CL Timișoara, şi fără huiduieli. Dar în această situaţie, consilierii Opoziţiei au boicotat şedinţa. Dacă la începutul şedinţei, în sală au fost prezenți toți cei 36 de consilieri județeni, consilierii liberali şi democrat-liberali au plecat din sală, considerând ședința nestatutară. În urma votului de vineri, la CJ Timiş s-a format o nouă majoritate formată din PSD, PC, UNPR și PPDD, care au, în total, 20 de mandate.

Marian Constantin Vasile 1La începutul săptămânii, grupul consilierilor judeţeni şi municipali ai PSD-PC, cei ai PPDD şi consilierii municipali Bogdan Herzog, Flavius Boncea, de la PNŢCD, şi Elena Wolf, de la FDG, au semnat aşa-numitul „Protocol de colaborare administrativă şi politică în judeţul Timiş şi municipiul Timişoara”. Care, susţin semnatarii, era necesar „date fiind evenimentele politice petrecute în ultimele zile la nivel naţional, precum şi cele la nivel local, în vederea preîntâmpinării unui blocaj administrativ judeţean şi local”.

Aceştia mai spuneau că cei 20 de reprezentanţi ai PSD-PC-PPDD din cadrul Consiliului Judeţean Timiş se angajează ca, până la terminarea mandatului în 2016, să îi susţină pentru funcţiile de vicepreşedinţi ai CJ Timiş pe social-democratul Călin Dobra şi pe reprezentantul PPDD Florian Zanfir – care, azi, i-a luat locul liberalului Marian Vasile. Iar cei 15 reprezentanţi ai PSD-PC-PPDD-UpT din cadrul Consiliului Local Timişoara, să îi susţină pentru funcţiile de viceprimari ai Municipiului Timişoara pe social-democratul Traian Stoia şi pe ţărănistul Bogdan Herzog – care ar fi trebuit, potrivit calculelor, să-l înlocuiască pe liberalul Dan Diaconu.

Print Friendly, PDF & Email