Primarul liberal al Timişoarei i-a tăiat din atribuţii viceprimarului PSD, căruia i-au fost supraestimate capacităţile manageriale

În plus, îl acuză de complot și de tentative de a crea majorități în scopul schimbării viceprimarului liberal

Traian Stoia si Nicolae RobuPrimarul liberal al Timişoarei, Nicolae Robu, anunţă că, începând de vineri, i-a diminuat din atribuții viceprimarului PSD Traian Stoia. Acuzându-l, totodată, de lipsă de loialitate față de echipa administrativă din care face parte și de reluarea tentativelor de complot pentru schimbarea viceprimarului liberal Dan Diaconu.

 

Edilul Nicolae Robu a anunțat vineri că, în baza unei decizii de organizare internă, a decis o nouă redistribuire a sarcinilor și responsabilităților în Primăria Timișoara, în baza căreia viceprimarului PSD Traian Stoia i-a fost restrâns domeniul atribuțiilor încredințate anterior. „Am constatat că l-am supraestimat pe domnul Stoia (viceprimarul Traian Stoia – n.red.) și i-am dat prea multe sarcini, pe care nu reușește să le gestioneze în sectorul cel mai important”, a declarat edilul Nicolae Robu, cu referire la atribuţiile viceprimarului la Serviciul de Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse unde, potrivit aprecierilor acestuia, „lucrurile sunt vraiște”.

Primarul și-a argumentat decizia de a diminua din atribuțiile de serviciu încredințate viceprimarului Traian Stoia și prin aceea că acesta boicotează echipa administrativă din care face parte, căutând să genereze un context favorabil schimbării viceprimarului liberal Dan Diaconu, după tentativa de a-l înlocui pe acesta şi de a schimba majoritatea în Consiliul Local, tentativă a PSD Timiş rămasă neizbutită, de la începutul lunii iunie. „Din nou, domnul Stoia a dovedit lipsă de loialitate față de echipă și lipsă de fair-play și a avut atitudini ostile echipei. (…) Găzduiește ședințe de complot împotriva echipei, iar în Consiliul Local face notă discordantă”, și-a argumentat edilul Nicolae Robu decizia.

Acesta a anunțat și care vor fi de acum încolo atribuțiile ce îi vor revin viceprimarului PSD Traian Stoia. Acesta răspăunde, începând de vineri, 17 octombrie, de coordonarea următoarelor servicii: Cantina de Ajutor Social, Căminul pentru Pensionari, Serviciul Protecția Persoanelor cu Handicap, Serviciul Protecția Familiei și Copilului, Centrul de zi Pentru Voi și Direcția de Asistență Socială.

Direcția de Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse, de care nu se va mai ocupa, va intra de acum încolo în responsabilitatea city-managerului Sorin Drăgoi, a anunțat edilul-șef, alături de Compartimentul Administrativ, Direcția de Monumente și cea de Valorificare a Spațiilor cu Altă Destinație (SAD-uri).

Viceprimarul liberal Dan Diaconu va răspunde, în continuare, de Direcția de Mediu, Direcția Instituții Școlare, Medicale, Sportive și Culturale, Direcția de Comunicare, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara și de Serviciul Public de Asistență Medicală Școlară.

Referindu-se la atribuțiile pe care i le-a încredințat viceprimarului Traian Stoia, primarul a declarat că speră ca viceprimarul social-democrat să facă față cerințelor, precizând: „Am lucruri atât de multe și de importante de făcut, încât nu schimbarea (viceprimarului Traian Stoia – n.red.) mă preocupă acum”.

În schimb, edilul-șef a precizat că este preocupat de conduita corectă a colaboratorilor săi, context în care a adăugat că viceprimarul Traian Stoia a creat dificultăți în ce privește bunul mers al unor anchete aflate în curs, atunci când „a divulgat lucruri ce nu ar fi trebuit, pentru ca anchetele în curs să se desfășoare în condiții de discreție”.

Print Friendly, PDF & Email