Societatea Timişoara comemorează Revoluţia de Decembrie 1989 printr-o lansare de carte şi o proiecţie de film

Societatea Timişoara organizează azi o lansare de carte şi o proiecţie de film, ambele evenimente fiind dedicate comemorării a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989.

 

Societatea Timişoara va lansa azi volumul Istoria văzută din stradă. Proclamația de la Timișoara. Evenimentul va avea loc de la ora 10, în Aula Magna a Universității de Vest.

Tot azi, de la ora 18, în Sala Studio a TeatruluiMaghiar de Stat „Csiky Gergely”, din Timișoara, va avea loc proiecția filmului Vom lupta și vom fi liberi, realizat de Daniela Rațiu, imagine/edit: Alexandru Manderseit, photography Valentin Mihai Vrăjitoru. Proiecția va fi urmată de o dezbatere intitulată 30 de ani de la Revoluție, ai cărei invitați sunt scriitorul Radu Vancu și jurnalistul Liviu Avram.

Filmul este un eseu vizual despre Revoluție și literatură, despre importanța cuvântului în declanșarea revoluției, de la Petru Ilieșu, anchetat de Securitate, semnatar al unei scrisori de protest în vara lui 1989, poetul Ion Monoran, omul care a oprit tramvaiele în 16 Decembrie 1989 în Piața Maria, gestul care a declanșat Revoluția, Daniel Vighi și Viorel Marineasa, dar și Radu Vancu, reprezentând protestele din ultimii ani, cultura protestului, arc peste timp.

Print Friendly, PDF & Email

Articol scris de

Jurnalist Timpolis