Şi medicină, şi cultură, într-un singur proiect

În perspectiva marelui evenimentului „Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, din Timișoara, în colaborare cu Asociația „Memoria culturii”, lansează un proiect cultural adresat studenților și cadrelor didactice ale UMFT, lumii medicale, dar și întregii comunități din Timișoara: Medicină și cultură.

În cadrul  proiectului vor fi organizate evenimente culturale, din diverse domenii, de la concerte de muzică clasică, de jazz, rock etc., la lansări de carte, expoziții de pictură, grafică sau sculptură, dar şi simpozioane, mese rotunde, dezbateri şi conferințe.

Lansarea proiectului are loc în 28 septembrie, ora 19, la Teatrul Național Timișoara, printr-un concert simfonic extraordinar susținut de Orchestra Simfonică a Medicilor din București, având-o ca invitată specială pe soprana Libuse Santorisova (foto), din Roma, Italia.

Proiectul este expresia firească a dimensiunii culturale deosebite a profesiei de medic și avem convingerea că, prin realizarea sa, vom contribui la succesul unui eveniment istoric pentru Timişoara, «luminând orașul prin noi»”, organizatorii evenimentului.

Print Friendly, PDF & Email