Seară de muzică coreeană, la Timișoara

Via Trio

Timişoara va fi gazda unei seri muzicale coreene, un eveniment organizat de Ambasada Republicii Coreea la București împreună cu Korea Foundation și Colegiul Național de Artă „Ion Vidu” din Timişoara.

 

Evenimentul, intitulat Seara muzicală coreeană la Timișoara – trecutul și prezentul K-Pop-ului, va avea loc în 5 octombrie, de la ora 18, în Sala „Mihai Peria” a Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timișoara. Vor participa ambasadorul coreean Rim Kap-soo şi consulul onorific Ioan-Coriolan Gârboni. Universitatea de Vest din Timișoara și Asociația Culturală Româno-Coreeană Shilla susțin, de asemenea, evenimentul.

,Seara muzicală coreeană la Timișoara face parte din seria de evenimente care celebrează 15 ani de la stabilirea Parteneriatului Strategic între Republica Coreea și România. Această seară muzicală este dedicată și celebrării Zilei Naționale a Republicii Coreea, sărbătorită în 3 octombrie, cu spectacole live atât în București, cât și în Timișoara.

Evenimentul va fi prezentat de Via Trio, o trupă crossover care creează un amestec armonios de instrumente occidentale cu cele tradiționale coreene. Via Trio este alcătuit din patru membri, trei dintre ei cântând la vioară, haegeum (instrument tradițional coreean cu coarde), chitară și un vocalist de pansori (povestire muzicală tradițională coreeană). Călătoria lor i-a purtat în șase turnee europene, în 27 de țări, sub sloganul „Journey to Europe: A Melodic Rendition of Arirang”. De la cântecul de dragoste tradițional coreean Pansori Sarang-ga până la hituri contemporane precum Spring Day al trupei BTS, spectacolul va prezenta piese K-pop iconice din trecut și prezent într-un aranjament captivant de instrumente cu coarde, voce Pansori și dansuri tradiționale coreene, care va încânta publicul.

Dat fiind faptul că numărul de locuri este limitat, cei interesaţi sunt invitaţi să completze un formular accesibil la acest link.

https://forms.gle/TkbEY8q2Y6BU5NaF8

Print Friendly, PDF & Email