„Marea Muzică”, serie de concerte și spectacole de muzică clasică pentru copiii din Lugoj

Sursă foto: Facebook / Incanto Quartetto

Copiii din Lugoj vor avea parte de o incursiune în marile genuri muzicale, de lecții de istoria culturii, cu trimiteri directe și exemplificări referitoare la compozitori și compoziții, de descrieri ale instrumentelor folosite în redarea diverselor creații artistice. Toate, pe înțelesul lor.

 

Acest spectacol – un eveniment educativ menit să îi aducă pe cei mici mai aproape de frumusețea muzicii clasice, cum îl prezintă organizatorii – va avea loc joi, 9 iunie, de la ora 12, pe scena Teatrului “Traian Grozăvescu”, din Lugoj. Intrarea este la concertul din 9 iunie ste liberă, cei interesaţi având nevoie doar de o rezervare prealabilă, făcută la adresa de email scenamuzicala.ong@gmail.com. Copiii trebuie să fie însoțiți de un cadru didactic sau de părinți.

Soliștii care vor însufleți reprezentațiile sunt membrii  grupului Incanto Quartetto: Ovidiu Adrian Rusu şi Nada Petrov, la vioară, Marius Bernecker – violoncel şi Veaceslav Mînzat – violă.

Concertul face parte din proiectul Marea Muzică, un proiect ce constă într-o serie de zece concerte și spectacole de muzică cultă, prezentate pe parcursul a şase luni pe scena Teatrului „Traian Grozăvescu” din Lugoj. Prin acest proiect, ce propune o asociere între Asociația Scena Muzicală, Opera Națională din Timișoara și Filarmonica Banatul, muzica cultă de cea mai înaltă ținută ajunge în fața publicului lugojean, oferind oportunitatea deschiderii către acest gen de muzică și includerea Lugojului pe harta acestor tipuri de manifestări culturale. Selecția de spectacole și concerte a fost făcută cu rigoare și cu aplecare spre satisfacerea intereselor unui public cât mai divers, fiind incluse în program concerte de orchestră, concerte corale, spectacole de operă și concerte educaționale, transmite organizatorul evenimentului, Asociația Scena Muzicală.

Print Friendly, PDF & Email