Sânnicolaul Mare, în sărbătoare, de Zilele Oraşului

Sannicolau Mare Foto sannicolaumare-ghidblogspotroPrimăria Sânnicolau Mare organizează la acest sfârşit de săptămână Zilele Orașului, eveniment în cadrul căruia va fi lansata campania „Sânnicolau Mare, oraș european”.

 

Programul artistic al celor trei zile de sărbătoare, spune Bogdan Homorodean, de la Primăria Sânnicolau Mare, a fost gândit pentru a mulţumi toate gusturile, de la cele ale iubitorilor de muzică populară până la ale tinerilor care îşi doresc să vadă pe scenă artiști de talie internațională.

Astfel, prima zi a evenimentului, vineri, 5 septembrie, va fi dedicată folclorului: „Doru Țăranu, managerul Studioului Formula 1 Continental, vine însoțit de soliștii Anca Panțîru, Otilia Duma și binecunosutul solist Puiu Codreanu”, spune Bogdan Homorodean.

Sâmbătă, 6 septembrie, Ami, Mossano, Liviu Hodor, Mona şi Corina, una dintre cele mai căutate artiste de pe piața muzicală, vin la Sânnicolau Mare să susţină un concert pe scena Teatrului de Vară. Tot sâmbătă, spune reprezentantul Primăriei, este programat un impresionant foc de artificii „așteptat de toți sânmiclăușenii, de la cel mai mic la cel mai mare”.

Danut Groza portreTCea de-a treia zi a evenimentului, duminică, 7 septembrie, va aduce în fața publicului câţiva artiști amatori din Sânnicolau Mare, în cadrul unui program artistic denumit „Sânmiclăușenii au talent”. Spectacolul din seara de duminică va fi întregit de mai multe ansambluri folclorice, românești, maghiare și germane, iar după recitalurile formațiilor ApocalipS, Bios, D-cent și Ricardo Caria, fiind aşteptat recitalul Danielei Gyorfi.

Am venit în întâmpinarea tuturor sânmiclășenilor cu artiști consacrați, care oferă spectacole și muzică de calitate. Fără falsă modestie pot spune că programul nostru concurează cu sărbătorile organizate de cele mai mari orașe din România. Sânnicolau Mare se pregătește de petrecere, astfel că invităm toți timișorenii și timișenii să ni se alăture în aceste momente de bucurie”, declară Dănuț Groza, primarul orașului Sânnicolau Mare.

Zilele Orașului Sânnicolau Mare încep vineri, 5 septembrie, la ora 20.30, continuă sâmbătă, de la aceeași oră, și duminică, de la ora 19, pe scena Teatrului de Vară, intrarea fiind liberă. Agenda evenimentului mai cuprinde concursuri de șah, de pescuit – pentru copii, un turneu de handbal old boys și un meci de fotbal, dar şi dezvelirea bustului dr. Nistor Oprean și Ruga Bisericii Ortodoxe Române.

În cadrul Zilelor Orașului va fi lansata o campania „Sânnicolau Mare, oraș european”. În urma acestei campanii, începând din luna aceasta până în septembrie 2015, Sânnicolau Mare va fi promovat ca parte a patrimoniului european, va fi încurajat turismul și va fi scoasă la lumina moștenirea culturală a orașului. „Primăria va continua, de asemenea, în direcția programelor europene si va susține atmosfera multiculturală a orașului. În ultimii ani, Primăria Sânnicolau Mare a desfășurat campanii anuale care au vizat mediul înconjurător, dezvoltarea orașului, promovarea spiritului competițional local, precum și istoria localității”, mai spune primarul Dănuţ Groza.

Print Friendly, PDF & Email