Regizorul Andrei Şerban conferenţiază la Timişoara

Foto: Mihaela Petre

Seria conferințelor „La UVT, Cultura e Capitală!” se reia prin participarea unei personalităţi marcanta a scenei internaționale de teatru și operă, Andrei Șerban

 

Conferința va avea ca temă Lumea în regie proprie, fiind moderată de scriitorul şi universitarul Mircea Mihăieș.

Unul dintre cei mai importanți regizori de teatru contemporani, profesor de artă teatrală la mai multe universități americane, profesor de artă teatrală la Columbia University School of Arts pentru aproape trei decenii, Andrei Șerban a pus în scenă spectacole de operă și teatru în zeci de țări și este considerat unul dintre cei mai importanți regizori contemporani din lume.

„Prezența domnului Andrei Șerban în Aula Magna a UVT este un eveniment deosebit pentru toți timișorenii, pe care îi așteptăm cu drag să ne fie alături. Conferințele din seria «La UVT, Cultura este Capitală!», precum și alte evenimente similare, cu care vom debuta în acest an, vor transforma Universitatea de Vest din Timișoara în cea mai mare platformă de idei din vestul țării, unde se dialoghează, se dezbat și se analizează atât teme culturale, cât și teme de interes din zona socială și ideologică”, declară rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

În cadrul conferințelor desfășurate sub genericul „La UVT, Cultura este Capitală!” au fost deja prezenți unii dintre cei mai importanți intelectuali şi artişti români.

Evenimentul va avea loc luni, 14 februarie, de la ora 11, în Aula Magna a UVT. Numărul locurilor este însă limitat conform normelor sanitare în vigoare. Accesul în sală este permis persoanelor vaccinate cu schemă completă împotriva virusului Sars-CoV-2 sau trecute prin boală. Este necesară rezervarea în prealabil, prin intermediul formularului ce poate fi accesat aici. Conferinţa va fi transmisă live pe pagina de Facebook a UVT.

Print Friendly, PDF & Email