Jacques Le Rider conferențiază la Timișoara, despre cenzura invizibilă

jacques-le-rider-foto-hotel-rJacques Le Rider, profesor universitar, germanist și istoric francez, va conferenția la Timișoara, pe tema cenzurii invizibile, eveniment care va deschide Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara.

 

Cenzura invizibilă, conferința susținută de Jacques Le Rider, un nume de referință în istoria Europei Centrale și de Sud-Est, specialist în modernitatea vieneză și spațiul central-european, va avea loc marți, 25 octombrie, de la ora 17, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” a Universității de Vest Timișoara. Aceasta va fi prezentată de Adriana Babeți și moderată de Vasile Popovici.

Conferința va deschide Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara, ajuns la cea de a cincea ediție. „Timișoara este un microcosmos fascinant al pluralității culturale, etnice și religioase, care redă bogăția civilizației europene, în această regiune a Europei Centrale, clădită de către monarhia habsburgică: amprentele otomane, interculturalitatea germană, maghiară, sârbă, slovacă și prezențele evreiești au făcut din această capitală a culturii române o paradigmă a Europei de care toată lumea vorbește azi ca de un vechi continent angajat pe panta inexorabilă a declinului și a dislocării”, spun organizatorii FILTM.

 

Citește și: Ludmila Ulițkaia şi Mircea Cărtărescu deschid Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara

 

Jacques Le Rider a fost director al Institutului Francez din Tübingen și atașat cultural al Ambasadei Franței la Viena. În decursul anilor, a predat la numeroase universități prestigioase din Europa și Statele Unite, fiind renumit pentru studiile și lucrările consacrate istoriei culturale austriece și spațiului central-european.

Print Friendly, PDF & Email