Primarul Timişoarei, acuzat de USR Timiş de veleităţi antidemocratice, după ce a cerut amendarea unui grup care strângea semnături

Tensiuni între USR Timiş şi primarul Timişoarei, după ce acesta a cerut Poliţiei Locale amendarea celor care strângeau semnături pentru susținerea inițiativei Fără penali în funcții publice, motivând că aceştia au încălcat legea. Edilul este acuzat, la rândul său, de veleităţi antidemocratice.

 

USR Timiş îşi exprimă „indignarea și dezamăgirea față de reacțiile și atitudinea primarului Timișoarei, Nicolae Robu, și față de modul abuziv în care acesta înțelege să își exercite prerogativele de edil al orașului Revoluției din 1989”.

USR îşi motivează atitudinea prin faptul că, solicitat ieri de către senatorul USR de Timiş Nicu Fălcoi să semneze pentru susținerea inițiativei Fără penali în funcții publice, Nicolae Robu, „vizibil iritat, nu s-a rezumat doar la a ne refuza, ci le-a dat dispoziție să ne sancționeze agenților Poliției Locale apăruți imediat în zonă”.

USR Timiş transmite că este vorba despre șase membri a căror sancționare a fost dispusă de primarul Nicolae Robu: Nicu Fălcoi, senator și vicepreședinte USR Timiș, Ruben Lațcău, vicepreședinte USR Timișoara, Alexandru Vărzaru, vicepreședinte USR Timiș, Petre Mihăieș, vicepreședinte USR Timișoara, Mihaela Paula Rusu, membră în Biroul Local USR Timișoara, Rami Ali-Ahmad şi Dan Bodnariuc, membri ai USR Timișoara.

USR Timiş îl acuză pe primarul Timişoarei de „veleități antidemocratice”, afirmând că acesta a trasat sarcini precise polițiștilor locali, care au fost puși în dificultate, fiind nevoiți să găsească o încadrare juridică pentru „«delictul» decis de domnul Robu”.

„Faptul că primarul a declarat, cu dezinvoltură, că domnia sa este cel care decide și dispune polițiștilor locali ce fel de măsură de sancționare se impune este, în egală măsură, alarmant și revoltător. Dumnealui și-a dezvăluit, o dată în plus, profilul psihologic: un om ce consideră acest oraș moșia lui, o gândire iliberală, specifică și vătafului de Teleorman, Liviu Dragnea”, acuză USR Timiş.

Reprezentanţii USR Timiş mai spun că a fost nevoie de prezența la fața locului a cinci polițiști locali și a unui consilier juridic „pentru ca, la capătul a aproape două ore de deliberări, să fie redactat un proces verbal căruia îi pot fi imputate neajunsuri de fond semnificative”.

USR Timișoara îşi exprimă dezacordul față de atitudinea edilului Nicolae Robu și „față de acest gen de practici menite să sufoce orice formă de manifestare cetățenească liberă și democratică”,acuzându-l pe primar de „incapacitate de a evada din tiparele de gândire USL-iste, cărora încă le este tributar”.

De asemenea, USR Timiş adresează un apel tuturor timișorenilor să li se alăture și să susțină campania Fără penali în funcții publice: „Solidarizarea în jurul acestui deziderat este semnalul curățirii clasei politice. Românii merită să fie reprezentați și conduși de persoane oneste și integre.”

Nicolae Robu a relatat şi el, ieri, incidentul, pe pagina sa de socializare, acuzând de tupeu echipa USR, fără însă să nominalizeze şi fără să spună despre ce partid e vorba: „Cât tupeu trebuie să ai pentru a pretinde că militezi pentru legalitate, pentru stat de drept, împotriva penalilor etc., iar tu să încalci cu nonşalanţă legile şi regulile locale.”

Primarul spune că, venind din Piața Libertății spre Piața Victoriei, la ieșirea spre aceasta de pe str. Alba Iulia, a fost „agasat, ca atâția alți timișoreni și vizitatori ai Timișoarei”, de un grup care, „întru sfidarea regulilor locale și a aprobării derivate din acestea, acordată de Comisia de Ordine Publică, strângea semnături”. „Nu contează pentru ce strângeau semnături, contează doar că aceste personaje cu conduită de trotsky-iști se pretind luptători pentru legalitate, iar ei sfidează legea și nu nedându-și seama ce fac, ci, mai grav, considerând că legea e pentru alții, nu pentru ei.”

Edilul Timişoarei a mai afirmat că paradoxul este că „acești indivizi care n-au nimic în comun cu valorile dreptei, dimpotrivă, sunt pur și simplu trotsky-iști, au electorat de dreapta – cetățeni de calitate, dezamăgiți, disperați de ce-au văzut pe scena politică de ani și ani –, electorat care le-a dat votul cu ochii închiși, ca cec în alb!” şi îndeamnă opinia publică de dreapta să nu mai dea nimănui vot în alb.

Print Friendly, PDF & Email