Fostul şef al Poliţiei Timiş, trimis în judecată după ce a cerut mită un televizor unui poliţist

La o lună de la punerea sub urmărire penală

Gheorghe PopescuFostul şef al Poliţiei Judeţene Timiş, comisarul-şef Gheorghe Popescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, sub control judiciar, după ce a cerut şi a primit un televizor de la un poliţist pentru a-l muta în subordinea sa.

 


DNA anunţă, într-un comunicat dat publicităţii azi, că procurorii au dispus trimiterea în judecată a fostului şef al Inspectorarului Poliţiei al Judeţului Timiş, comisarul-şef Gheorghe Popescu, care a cerut un televizor unui poliţist pentru a-l transfera pe acesta în subordinea sa.

Potrivit rechizitoriului, la începutul anului 2012, Gheorghe Popescu, în calitate de inspector-şef al IPJ Timiş, după ce a aprobat raportul de mutare a unui subordonat de la o secţie de poliţie în cadrul unei alte structuri aflate în subordinea sa, i-a cerut acestuia un televizor cu plasmă. Astfel, în 9 martie 2012, poliţistul a achiziţionat un televizor, la preţul de 999,90 lei, pe care în aceeaşi zi l-a schimbat cu un altul care avea o diagonală mai mare, în valoare de 1.699,90 lei, în condiţiile în care Popescu era nemulţumit de dimensiunile şi caracteristicile tehnice ale televizorului.

În 28 ianuarie anul acesta, Gheorghe Popescu a fost audiat de procurorii DNA Timişoara în acest dosar, iar televizorul pe care acesta îl primise de la subordonat a fost ridicat din locuinţa sa. În urma audierilor, Gheorghe Popescu a fost pus sub control judiciar, ulterior el fiind suspendat din funcţie şi cerând pensionarea.

Dosarul a fost trimis, azi, la Tribunalul Timiș, cu propunere de a se menține măsura controlului judiciar, dispusă în cauză. Gheorghe Popescu este cercetat pentru primire de foloase necuvenite.

La ieşirea din sediul DNA, ofiţerul le spusese jurnaliştilor că nu a luat mită. „Nu este vorba de nicio luare de mită. Sunt problemele mele şi ale Parchetului”.

Gheorghe Popescu a condus interimar Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş, până în 27 ianuarie, când la conducerea instituţiei a fost împuternicit de către IGPR comisarul-şef Ion Mirescu, care condus Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Comisarul-şef Gheorghe Popescu fusese desemnat de către IGPR să conducă interimar Poliţia Judeţeană Timiş, după ce şeful IPJ Timiş, Sorin Muntean, unul din cei trei adjuncţi ai acestuia, comisarul-şef Florin Bolbos, şi şeful Poliţiei RutiereTimiş, comisar-şef Marcel Crăciunescu, au fost arestaţi preventiv pentru fapte de corupţie.

Anterior, Gheorghe Popescu a fost adjunct al şefului IPJ Timiş şi a mai condus inspectoratul în perioada mai 2010 – mai 2013.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Gheorghe Popescu trebuie să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească limita teritorială a judeţului Timiş, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare, să nu exercite profesia sau meseria şi să nu desfăşoare activitatea de poliţist, în exercitarea căreia a comis fapta, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar. În caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Print Friendly, PDF & Email