Primarul Timișoarei a schimbat conducerea Serviciului Public Creșe

 Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a decis schimbarea conducerii Serviciului Public Creșe, aflat în subordinea sa. Până în prezent, această funcție a fost ocupată de Gabriela Crăciun. În locul ei a fost numită interimar Adriana Nemeș.

 

În urma unei analize a managementului celor 13 creșe din subordinea Primăriei Timișoara, demarată și ca urmare a nemulțumirii părinților față de calitatea serviciilor, Gabriela Crăciun a fost demisă din funcția de director al Serviciului Public Creșe, anunță Primăria Timișoara.

În locul ei a fost numită interimar, până la organizarea unui concurs de angajare în funcție, Adriana Nemeș. Aceasta a ocupat până acum funcția de coordonatoare a trei dintre cele 13 creșe din Timișoara.

„Am analizat cu atenție activitatea Serviciului, modul în care se iau deciziile, de ce nu s-au făcut demersuri pentru găsirea unor spații adecvate sau pentru menținerea tuturor creșelor deschise în această toamnă și am hotărât să facem schimbările necesare. Obiectivul nostru este profesionalizarea Serviciului, pentru a oferi toată îngrijirea de care au nevoie copiii. Intenția este să atragem de acum încolo cei mai buni manageri educaționali la conducerea creșelor, grădinițelor și școlilor din oraș, prin concursuri deschise, 100% depolitizate. Primul pas este această schimbare și urmează să organizăm un concurs public în cel mai scurt timp”, declară primarul Dominic Fritz.

De luni, 11 ianuarie, își reiau activitatea patru creșe care au stat închise din toamna anului trecut. Este vorba despre creșele de pe străzile V. Lupu, Mureș, N. Leonard și M. S. Motohon. „Acestea au rămas închise încă din toamnă, din momentul în care a fost suspendată activitatea grădinițelor care funcționează în aceleași clădiri cu ele. Creșele în cauză nu au bucătărie proprie, bucătăriile grădinițelor fiind cele care le furnizau mâncarea. Am reușit să rezolvăm această lipsă, deblocând colaborarea dintre creșe și grădinițele în cauză”, a completat viceprimarul Ruben Lațcău.

 

Print Friendly, PDF & Email